Kvinnelig flyvert veide 700 gram for mye – sparket av flyselskapet

Den ansatte kvinnelige flyverten veide 700 gram for mye. Derfor fikk hun sparken. Foto: Airbus

En kvinnelig kabinansatt i det nasjonale flyselskapet i Malaysia har fått sparken fordi hun angivelig veide 700 gram for mye.

Kvinnen, som har jobbet i selskapet i over 25 år og har passert de 50. Selskapet mener ansattes utseende er viktig å opprettholde imaget som et premium flyselskap.

Oppsigelsen har nå vært behandlet av retten i Kuala Lumpur, og den har gitt selskapet medhold i at det hadde rett til å sparke kvinnen fordi hun ikke klarte å oppnå vektkravet selskapet setter til sine ansatte, skriver avisen The Egde Markets.

Alle over 50 år

Selskapet hadde opprinnelig sparket fem kvinnelige flyverter i 2017 forbindelse med en vekt-kampanje der selskapet  fastsatte en bestemt kroppsmasseindeks (bmi) for å kunne fortsette:

Alle dem fem kvinnene hadde passert de 50, og hadde jobbet for selskapet i over 20 år. Ingen av dem hadde en bmi som var innenfor de krav flyselskapet hadde satt. Fire klarte imidlertid å innfri kravet etter hvert.

Den aktuelle kvinnen som har vært i retten med sin sak, og tapt. Hun var 160 cm høy og veide 61,7 kg. Hun kunne maksimalt veie 61 kilo for å passe inn i selskapets vektkrav.

Ville pynte på imaget

Malaysia Airlines har på sin side sagt at vektfokuset var viktig. Selskapet vil gjerne fremstå med ansatte som får Malaysia Airlines til «å opprettholde sitt image som et av verdens premium selskaper.»

Det ble også pekt på at vektkravet var satt på grunn av at ansatte skal være i stand til å ivareta sine sikkerhetsmessige oppgaver om bord.

imøtegikk hennes advokat som mente et kilo til eller fra umulig kunne ha noe å si for hennes evne til å ivareta sine sikkerhetsmessige oppgaver om bord.

Passasjerene ville se «sunne» ansatte

Selskapet innrømmer imidlertid at tilbakemeldinger fra passasjerene viser at de ansattes utseende har blitt fremhevet som viktig i undersøkelser som har blitt gjort. Derfor var det viktig å se sunn ut, mente selskapet.

Et søksmål mot flyselskapet har nå endt med at selskapet har fått medhold i at oppsigelsen var riktig.

Retten i Malaysia sier at flyselskapet står fritt til å sette sine egne regler for bl.a. vekt, og at en slik regel ikke er diskriminerende fordi den gjelder for begge kjønn.

Selskapet legger også vekt på at den kvinnelige ansatte hadde fått god tid på seg til å tilpasse seg selskapets vektkrav, men hadde ikke greid det. Hun hadde heller ikke protestert da vektkravene ble innført i 2015.

Lik flysmart24.no på Facebook