Korona-mistanke på fly – alle passasjerene isolert i to uker

Passasjerene på flyet fra Turkish Airlines ble tirsdag isolert på sykehus i Ankara. Foto: Avinor

Helsemyndighetene i Tyrkia har isolert alle de 123 passasjerer som var om bord på et fly fra Irans hovedstad Teheran til Tyrkia tirsdag.

Flyet landet i hovedstaden Ankara da besetningen fattet mistanke om at en del av de reisende kunne være smittet av korona-viruset.

Alle passasjerene ble tatt med til sykehus, og der skal de være isolert i 14 dager.

Frykter smitte

Det er mistanke om at 17 av passasjerene er smittet av det fryktede viruset. Men fordi de har oppholdt seg i samme kabin som resten av passasjerene, har alle om bord blitt isolert, skriver nettstedet Bianet.org.

Flyet er av typen Airbus A330-300, og forlot den iranske hovedstaden klokken 07.45 tirsdag morgen.

Det landet i Ankara, der det tok det bakken klokken 10.29.

Strenge regler

Tyrkia har foreløpig ingen rapportere tilfeller av korona-smitte, men frykter at denne situasjonen skal endre seg. Derfor blir alle mistenkelige tilfeller behandlet etter strenge regler som tilsier automatisk isolasjon.

At flyet kom fra Teheran, gjorde at myndighetene slo alarm straks mistanken ble rapportert inn. Iran har så langt 14 dødsfall som følge av viruset, og 95 bekreftede tilfeller.

Derfor har Tyrkias helseminister, Fahrettin Koca, ifølge avisen tirsdag bekreftet at de 123 passasjerene skal holdes i isolat i to uker.

Kun tyrkere får kjøpe billett

Myndighetene skal gjøre alt for å hindre at viruset sprer seg til landet, sa Koca.

Den automatiske isolasjonen gjelder ikke bare de aktuelle passasjerene med flyet tirsdag, men alle tyrkere som kommer fra Iran vil bli holdt i isolat i 14 dager.

Turkish Airlines har redusert sitt program mellom Istanbul og Teheran til to daglige avganger som følge av redusert etterspørsel. Det er kun tyrkiske statsborgere som får kjøpe billett til disse flyvningene.

Kina-flyvinger tas ned

Det er trafikken til og fra Kina som rammes hardest av virus-frykten. Over hele verden tas flyvinger til Kina ned. Etterspørselen har skrumpet som en følge av smittefaren.

I Skandinavia har SAS innstilt alle sine avganger til Kina, bortsett fra til Hongkong. Innstillingene som nå er gjeldende skal vare ut vintersesongen, det til si til slutten av mars.

En rekke andre selskaper har også kuttet i Kina-trafikken. Den ledige kapasiteten blir nå brukt på andre destinasjoner, ellers så blir flyene rett og slett satt på bakken.

Lik flysmart24.no på Facebook