Bråstans for Syden-turer – charterselskapene stopper all utreise

De tre store charterselskapene i Norge har stanset all utreise fra Norge etter UDs nye reiseråd. Her arkivfoto fra flyplassen i Las Palmas. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Pakkereiseselskapene Ving, Apollo og TUI har lørdag formiddag sendt ut melding til alle sine reisende at alle reiser ut fra Norge er stanset med umiddelbar virkning.

Det er UDs nye reiseråd, der nordmenn blir advart mot å reise ut av Norge som følge av den økende korona-smitten, som har fått selskapene til å reagere kjapt.

Sender tomme fly

UD ber samtidig nordmenn på reise i utlandet om å komme seg hjem så raskt som mulig.

– Apollo innstiller alle reiser ut av Norge nå, frem til og med 14. april. I følge Pakkereiseloven har du krav på å få reisen din endret til en senere dato, eller refundert, skriver selskapet i en melding til sine kunder.

Praksisen hos de pakkereiseselskapene som har egne fly, er å sende disse tomme fra Norge og til reisemålene. Så blir de fylt opp med hjemreisende på returen, på vanlig måte.

– Vi kontakter nå alle kunder som blir berørt, i prioritert rekkefølge. Vi begynner altså med de som har avreise de nærmeste dagene. Vi ber alle avvente informasjon fra oss, da vi har svært stor pågang nå. De som skal reise etter 14. april ber vi avvente situasjonen, skriver Apollo.

Det samme skjer i TUI, som skriver at alle norske kunder vil returnere som planlagt, dersom ikke annet er kommunisert.

Prioriterer kundebehandling

– Vår første prioritet akkurat nå er å informere og ta vare på kundene våre og hjelpe de som har spørsmål, opplyser informasjonssjef Nora Aspengren i TU til flysmart24.no.

TUI skriver at de får veldig mange henvendelser akkurat nå.

– De som har en reise med oss i løpet av de neste fire ukene så vil vi forsøke å finne gode reisealternativer for. Kunder vil få tilbud om endring eller avbestilling, skriver TUI.

Krav på endring eller refusjon

Ving har også innstilt sine avganger. Informasjonssjef Siri Røhr Staff opplyser til flysmart24.no at et fly tok av før UDs reiseråd kom i dag tidlig.

-Nå er alle andre kansellert, skriver hun i en sms.

Det betyr at Ving nå har innstilt alle reiser ut av Norge frem til og med 14. april. Ifølge Pakkereiseloven har kundene krav på å få reisen endret til en senere dato eller refundert, skriver selskapet.

Det opplyser videre at det vil kontakte alle som er berørt av dette i tur og orden.

– Vi begynner med de som har avreise de nærmeste dagene. De trenger ikke å kontakte oss for å endre eller kansellere reisen. For de som har en planlagt hjemreise til og med 21. mars vil reisen vil gå som planlagt. Om det skulle bli endringer vil kundene få beskjed fra oss via sms, skriver selskapet.

Lik flysmart24.no på Facebook