Her er alle SAS-avgangene som innstilles fra mandag

SAS tvunget til ny korona-tiltak som følge av sterkt fallende trafikk. Foto: Knut-Erik Mikalsen

SAS er tvunget til å kutte det meste av virksomheten sin, og permittere 10 000 ansatte, sa SAS-sjef Rickard Gustafson på et pressemøte i Stockholm søndag ettermiddag.

Selskapet sendte sent søndag kveld ut en total oversikt over hvilke avganger som kanselleres fra mandag av, og de finner du på denne lenken:

HER ER AVGANGENE SOM INNSTILLES

Han kalte situasjonen for en samfunnskrise. 90 prosent av virksomheten vil nå bli satt på pause, og det gjelder allerede fra mandag av.

Gustafson sa at en del ruter til store og viktige destinasjoner som for eksempel London og innen Skandinavia forsøkes opprettholdt.

– Men, understreket han, det betyr at det vil være anledning til å lande på de stedene SAS ønsker å opprettholde ruter.

– Stengte grenser betyr at etterspørselen etter flybilletter mer eller mindre har forsvunnet, sa han.

Han sa at neddragningen av virksomheten skal bli midlertidig, og gjøre SAS i stand til å komme kraftfullt tilbake når korona-krisen en gang er over.

Vil fly folk hjem

– Videre står vi til myndighetens disposisjon for å, på deres oppdrag, ta hjem strandede statsborgere eller opprettholde samfunnskritisk infrastruktur, så langt det er mulig, sa SAS-sjefen som la til:

– Dessverre tvinger det SAS til midlertidig å redusere arbeidsstyrken med opptil 10.000 ansatte, noe som tilsvarer 90 prosent  av arbeidsstyrken, sa Gustafson.

Reduksjonen vil påvirke hele SAS og vil bli gjennomført i henhold til nasjonal lovgivning i hvert land.

Massive kutt allerede

Både SAS og Norwegian har vært tvungen til å ta kraftige rutekutt allerede. SAS har kansellert stort sett alt av trafikk fra Skandinavia til USA, det samme som Norwegian. SAS’ kutt har først og fremst vært til Asia og USA, og en del ruter i Europa.

Norwegian har også kuttet 4 000 avganger i Europa frem til slutten av mai, som følge av en totalt sviktende etterspørsel. Kanselleringene utgjør totalt 40 prosent av selskapets langdistansenettverk og 25 prosent av flygningene på ruter i Europa.

Lik flysmart24.no på Facebook