Norwegian med nytt avbestillings-tilbud til kundene sine

Norwegian tilbyr nå kunder med billetter som ikke er fleksible, å få de kansellert og verdien overført som cashpoints. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Norwegian går nå ut til kunder med et nytt tilbud til reisende som har flybilletter litt frem i tid og som kan tenke seg å kansellere disse nå. Allerede nå har 24 000 kunder takket ja til selskapets tilbud.

De som har billetter som normalt ikke blir refundert eller kan endres gratis, får nå tilbud om å avbestille disse mot at billettpengene blir godskrevet bonuskontoen i Norwegian Reward.

Forbrukerrådet applauderer

Forbrukerrådet er positiv til tilbudet fra Norwegian og mener det norske lavprisselskapet med dette kommer forbrukerne i møte på en fin måte.

Kommunikasjonsrådgiver hos Norwegian, Astrid Mannion Gibson, sier at tilbudet kun gjelder i en begrenset periode og bare for flygninger som ikke har blitt kansellert.

-Tilbudet gjelder kunder som har bestilt en reise til utlandet frem til 31. mai 2020, opplyser hun. (Se detaljer nederst i artikkelen.)

Rask positiv reaksjon

Sier kunder ja til tilbudet, betyr det at det hardt pressede selskapet slipper å tilbakebetale reisende penger for flyvinger som uansett står i fare for å bli kansellert.

Tilbudet har vært kjent i knapt et døgn, og allerede har 24 000 kunder takket ja til å få billetter kansellert mot cashpoints.

Disse har fått tilbud om å kunne kansellere reisen nå, og få verdien av billettpengene omgjort til cashpoints, som Norwegian kaller sine bonuspoeng for.

Kan bruke senere

Disse poengene kan kundene så bruke til å betale senere reiser for. På den måten kan de også sikre at de drar med seg den samme verdien til neste billettbetaling.

Jurist i Forbrukerrådet, Caroline Skarderud, sier til flysmart24.no at rådet stiller seg meget positivt til det tilbudet Norwegian hare kommet med:

– Transportsektoren er i en utfordrende situasjon for tiden, med permitteringer og fare for konkurs. Å få mulighet til cash-points for reiser du ellers ikke kan avbestille, er en fin måte å komme forbrukerne i møte, skriver hun i en epost.

Her er betingelsene

– Tilbudet gjelder kunder som har bestilt en reise til utlandet frem til 31. mai 2020. Vanlige betingelser gjelder for alle andre bestillinger.

– Gjelder kun billetter som har blitt bestilt direkte via Norwegian. Dette tilbudet gjelder ikke billetter bestilt via reisebyrå eller en annen tredjepart.

– Billettypen må være i kategorien LowFare, LowFare+ eller Premium. Flex- og PremiumFlex-billetter kan refunderes og kan avbestilles.

– Du må avbestille flyvningen mer enn 6 timer før planlagt avgangstid.

Lik flysmart24.no på Facebook