Flypassasjerer stuet sammen i trang buss: – Overhodet ikke greit

Passasjerene sto nærmest som sild i tønne da de ble fraktet fra flyet til terminalen på Oslo Lufthavn. Foto: Per Faksvaag

Da flypassasjer Per Faksvaag ankom Oslo Lufthavn, måtte flyet fjernparkere mens han og resten av passasjerene ble fraktet i buss inn til terminalen.

Det ble en opplevelse som Stabekk-mannen reagerer kraftig på. Han er svært kritisk til at flyplassen ikke forholder seg klarere til helsemyndighetens bestemmelser for å hindre korona-smitte. Det skal ikke være trangt og minst 1 meter mellom folk.

Måtte stå tett i tett

– Dette er overhodet ikke greit, sier han.

Reisende med Lufthansa-flyet fra München søndag ble nemlig skysset inn til terminalen i en buss som var så full av passasjerer at folk måtte stå tett i tett for at det skulle bli plass til alle.

Faksvaag reagerte straks på den overhengende smittefaren busstransporten innebar, og er oppgitt og sint over hendelsen.

Nasjonal dugnad

Han har nå har lagt ut en melding om dette på Facebook-siden til Oslo Lufthavn, uten at flyplassen har svart.

Faksvaag reagerer på at Oslo Lufthavn kan finne slike løsninger når landets helsemyndigheter, i sin bønn om å være med på en nasjonale dugnad, på det sterkeste advarer mot at folk skal ha for tett fysisk kontakt.

Ved siden av god håndhygiene er den mest innstendige anbefalingen å holde minst 1 meters avstand til andre personer.

Øker smittefaren

Bussen Faksvaag og alle de andre passasjerene ble skysset inn til terminalen i var trang, og det var mye folk om bord. Det reagerer han på:

– Det burde ha vært halvparten så mange, slik at det kunne vært større avstand mellom folk.  Jeg reagerte på at dette fordi det øker smittefaren når folk blir stående så tett, sier Faksvaag til flysmart24.no.

Han forteller at han også ble busset fra flyplassen i München ved avreise, men at det da var få reisende som ble tatt med og at det derfor var god plass mellom de som var i bussen.

Tok affære

På Oslo Lufthavn sier pressevakt Nora Hoberg Prestaasen at slike hendelser ikke skal skje:

– Det  har fortløpende blitt besluttet ulike tiltak gjennom helgen. Det er nå en prosedyre om at busser skal kjøres halvfulle. Dessverre var nok ikke dette tiltaket på plass da bildet ble tatt. Det er kommuneoverlegen i Ullensaker som har ansvaret for smittevernet på Oslo lufthavn. Vi forholder oss fortløpende til anbefalinger fra kommuneoverlegen når det gjelder beskyttelsestiltak, sier hun.

Lik flysmart24.no på Facebook