Var eneste passasjer på Norwegian-flyet til Spania

Da Norwegian-flyet tok av fra Tel Aviv, var Ilan eneste passasjer om bord. Foto: Norwegian/YouTube

Mange fly må ta med ledige seter nå som korona-epidemien har rammet luftfarten med hard hånd. Det spørs likevel om ikke opplevelsen den 21 år gamle mannen på vei til Barcelona hadde her om dagen blir stående som en av de mer spesielle flyturene.

Ilan bor i den katalanske hovedstaden i Spania, men hadde i forrige uke vært på besøk i Tel Aviv. Den argentinske jødiske studenten skulle egentlig ha reist med det nasjonale israelske flyselskapet El Al tilbake til Barcelona, skriver den spanske avisen La Vanguardia.

Flyet kansellert

På grunn av korona-krisen hadde selskapet imidlertid kansellert Ilians avgang. Han måtte derfor lete etter alternativer for å komme seg tilbake. Valget falt på Norwegian.

Denne reisen, på rute D85671, skulle etter hvert vise seg å bli en sær opplevelse. Allerede da han kom til Israels hovedflyplass, Ben Gurion, så han at det var svært lite folk i lufthavnen. Da han sjekket inn fikk han også vite at han var første passasjer som hadde kommet til denne avgangen.

Butikkene var stengt så han vandret rett til avgang. Der var det også bemerkelsesverdig lite folk, men han fikk etter hvert vite at de ventet fire passasjer til.

Dukket ikke opp

De dukket ikke opp, så da flyet takset ut og tok av var Ilan den eneste passasjeren om bord på Boeing 737-800 flyet. Det tar 189 passasjerer.

Han forteller til avisen at også de kabinansatte syntes dette var en usedvanlig merkelig opplevelse.

Alle prosedyrer, som om det skulle være fullt fly, ble fulgt. Fra kabinbetjeningen ble han anbefalt å sitte ved nødutgangen, neppe av noen annen grunn enn at det er best benplass der. Det kan være greit på en flytur sm vanligvis varer over fire timer.

Tatt godt vare på

Den spanske aviser skriver at studenten ble tatt godt vare på under turen. Ikke å undres over at det, etter en så spesiell opplevelse, nå ligger en video på YouTube der Ilan sveiper videokameraet sitt over den helt tomme flykabinen.

Videoen kan du se her:

Lik flysmart24.no på Facebook