Kapteinen flyktet ut gjennom cockpit-vinduet i korona-redsel

Kapteinen på Air Asia-flyet forlot cockpit på en nokså uvanlig måte. Foto: Wikipedia

Da flyet var underveis til sitt mål, ble det slått alarm blant besetningen: En av passasjerene om bord ble mistenkt for å være smittet av korona-viruset. Det førte til stor oppstandelse da flyet hadde tatt bakken.

Pilotene om bord tok ingen sjanser da de skulle forlate flyet. Kapteinen klatret ut gjennom et vindu i cockpit. En ikke helt vanlig måte å forlate flyet på.

Mye styr inne i flyet

Hendelsen inntraff sist fredag, og på et fly tilhørende det ledende asiatiske lavprisselskapet Air Asia, skriver nettstedet TZM. Flyet skulle fra byen Pune på vestsiden av India til Dehli.

Det ble mye styr inne i flyet da det underveis mot Dehli ble fatte mistanke om at en av passasjerene, som hadde sete på første rad, kunne være Covid-19 syk. Hva som skapte mistanken, blir det ikke gitt noen opplysninger om.

Ville unngå mulig smitteområde

Da flyet hadde tatt bakken ble maskinen for sikkerhets skyld fjernparkert, et godt stykke fra terminalen, før passasjerene fikk forlate flyet.

Det var nærheten av det området den potensielt smittede passasjeren hadde sittet, at kapteinen valgte sin egen vei ut.

Den høyst spesielle utgangen ble fanget opp av en ansatt på flyplassen, og derfra var veien ikke lang til YouTube.

Kryper ut

Det korte videoopptaket viser at den ene piloten har kommet seg ut og står på trappen ved siden av cockpiten. Da sender kapteinen ut sin veske, og kryper så ut vinduet.

Air Asia har i etterkant kommentert hendelsen på flyet, og bekreftet at det var mistanke om et korona-smittetilfelle på det aktuelle flyet. Vedkommende ble testet i etterkant, i tillegg til de øvrige passasjerene. Alle prøvene viste seg å være negativ.

Flyet ble for sikkerhets skyld ekstra rengjort og desinfisert før det ble sendt på vingene igjen.

Lik flysmart24.no på Facebook