Glem Middelhavs-ferie i sommer – sats på Norge i sommer

Denne opplevelsen, ferie under varm sol i Syden, kan nordmenn bare glemme i sommer. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Glem sommerferie i Middelhavet i år. Regjeringens nye reiseveileder, som kom fredag ettermiddag, vil i praksis gjøre det vanskelig å tenke på noe annet enn Norge-ferie i år.

Her hjemme er SAS klar til å øke sin rutetrafikk i Norge dersom der skulle vise seg at regjeringens avklaring fører til økt etterspørsel etter billetter.

Både SAS, Norwegian og Widerøe flyr på en avtale med staten, for å sikre et minimum flytilbud her i landet. Hvis anbefalingen om å satse på Norge-ferie i år blir fulgt opp av folk og billettsalget tar av, vil SAS satse på flere avganger enn de få som går i dag.

Dette er blitt aktuelt etter at Utenriksdepartementets reiseråd om å avstå fra alle utenlandsreiser, er blitt forlenget til 20. august.

De nye rådene gir imidlertid en klar pekepinn på at det går mot en åpning til utlandet, men at det skal skje innenfor klare rammer:

«Norge og andre europeiske land i ferd med å lette gradvis på tiltakene innenlands. Vi må først se hvordan det påvirker smittespredning i Norge og andre land,» skriver Utenriksdepartementet.

For de som kan tenke seg en ferie i Sverige eller Danmark, er det en viss åpning:

Utenriksdepartementet vil innen 15. juni vurdere om unntak fra reiserådet kan gjøres for reiser til de nordiske landene. Det vil bli gjort en fornyet vurdering av enkelte nærliggende europeiske land til 20. juli, heter det i det nye reiserådet.

Dermed er det snipp, snapp snute for alle som hadde drømmen om at det likevel kunne la seg ordne med et Syden-opphold denne sommeren, i alle fall mot slutten av sommersesongen.

Regjerings nye råd gjør også at mange, som har sittet på gjerdet og ventet på denne avklaringen, nå vil starte jakten på det som blir sommerferie i Norge.

Hos flyselskapene er man klar til å sette inn mer kapasitet for å dekke et voksende behov for flyreiser:

– Myndighetenes reiseråd og -restriksjoner påvirker helt klart etterspørselen etter flyreiser over hele verden. Vi er forberedt på raskt å skalere opp vår operasjon når våre kunder vil reise mer, sier pressesjef i SAS, John Eckhoff, til flysmart24.

For Syden-operatørene Ving, TUI og Apollo er fredagens avgjørelse en nedtur. Bransjen hadde håpet at en av del sommersesongen kunne la seg redde, med nye signaler fra regjeringen og vilje til åpne opp i de populære ferielandene langs Middelhavet.

Nå er det håpet slukket.

Lik flysmart24.no på Facebook