Korona-sjokk for turister: 750 kr for å bade i sjøen

Stive priser for de som havner i Bodrum i Tyrkia etter korona-krisen. Foto: Ving

Tyrkia blir ikke sjelden fremhevet som et av de billigste av ferielandene rundt Middelhavet.

De som setter kursen mot Tyrkia når korona-begrensningene oppheves må derimot ta høyde for at prisene kan være noe høyere enn før pandemien. Det har allerede gitt noen besøkende litt av et korona-sjokk:

Turister på en av strendene i Bodrum, en av landets mer fasjonable turiststeder, må hotellbesøkende punge ut med 550 tyrkiske lira – eller rundt 750 norske kroner – bare for å bade i sjøen.

Stive priser

Ifølge den britiske avisen The Sun, som har plukket opp saken fra tyrkiske medier, er det ikke bare prisene for å få seg en dukkert som nå vekker oppsikt blant besøkende i den kjente turistbyen.

En kvittering som en hotellgjest har lagt ut på sosiale medier viser nemlig at vedkommende har blitt belastet for 450 kroner for en kebab, og 75 kroner for en liten kopp kaffe.

Dette har rokket bed Tyrkias posisjon som et av de billigste ferielandene i Middelhavet. Det å være billig har kapret turister, som ellers ville ha reist til Spania og Hellas, på grunn av det behagelige prisnivået.

Skylder på korona

Ordføreren i Bodum legger skylden på korona-krisen, og mener hotellene må kunne ta seg betalt for å få endene til å møtes. Han viser til at de som ønsker å betale mindre, også har mange andre muligheter i byen.

Han advarer likevel sine egne mot at de som ønsker seg ferie i litt fasjonable områder kan bli fristet til å reise til andre steder hvis dette prisnivået fortsetter.

Lik flysmart24.no på Facebook

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles