Gir blaffen i smittekrav – fyll og fest som før

Folk på utestedene på Mallorca stimlet sammen som før korona da øya åpnet for utenlandske turister. Foto: Govern Illes Balears

Politiet på Mallorca må sette inn ekstra mannskaper i et forsøk på å dempe den uhemmede og utagerende festingen som har oppstått etter åpningen av den populære ferieøya. De første dagene har vært nedslående.

I helgen har vært full fyr i de kjente partystedene som Magaluf og Playa de Palma. Det var en så store ansamlinger av unge, de fleste rusede og bråkete, at politiet bare måtte gi opp når de forsøkte å spre folk. De besøkende brydde seg ikke i det hele tatt om smittevernreglene.

Gir blaffen

Folk opptrådte som om korona-pandemien aldri har eksistert, skriver avisen Ultima Hora.

Unge mennesker vrimlet i gatene, og tok helt åpenbart ikke hensyn til spanske myndighets krav om å holde avstand. På videoer som er publisert i lokale aviser ser man rusede ungdommer som hopper og danser på tak og panser på fremmede biler. En av dem fikk en bot på 1 000 euro, rundt 10 000 norske kroner.

Politiet forteller at nesten ingen hadde munnbind på, som kravet var. Mandag ble dette kravet innskjerpet. De eneste som brukte maske slik kravet er når det blir mye folk sammen på ett sted, var servitørene.

Beryktet

Avisen beskriver festingen for å være like intens som før om årene, selv om det er færre ankomne så langt på grunn av reiserestriksjonene. De er nå opphevet.

Det betyr at tyske ungdom har satt kursen mot Playa de Palma, mens det er engelskmennene som «regjerer» i Magaluf. Dette er de to mest beryktede partystedene på øya.

Også skandinaviske og norske ungdommer søker til Magaluf sommerstid, men i år har reiserådet hindret dette – inntil nå.

Advarsler

Spanske myndigheter har før åpningen gjort det tydelig at det ikke blir aktuelt å se gjennom fingrene restauranter som har en løssluppen service som skaper bråk og fyll. Derfor har også en rekke utesteder allerede fått advarsler.

Nå settes det inn ekstra politiressurser i et håp om å få dempet den verste festingen på de stedene på øya der dette er en utfordring. Det er snakk om både lokalt og nasjonalt politi, samt styrker fra Guardia Civil.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles