– Munnbind er nå en del av det daglige antrekket

Turister som ankommer Spania blir raskt informert om de nye munnbind-bestemmelsene. Her fra flyplassen i Palma. Foto: Govern Illes Baleares

Flere av de populære reisemålene i Spania har nå skjerpet kravet til bruk av munnbind. Det er økende smitte blant unge og middelaldrende som har fått myndighetene til å stramme inn.

Helse- og familieminister Jesús Aguirre sier at folk heretter må betrakte munnbind som en del av det daglige antrekket. Det er frykten for ny oppblomstring av korona som ligger bak at stadig flere regioner i Spania nå tyr til skjerpede munnbind-bestemmelser.

Strenge bestemmelser

Fra før av har både Mallorca og Katalonia innført de nye og skjerpede reglene. De går rett og slett ut på at enhver som beveger seg ut i det offentlige rom, skal bruke munnbind.

Ifølge avisen El Sur ser myndighetene nå helt bort fra avstands-hensynet. Selv i områder med få andre mennesker skal munnbindet være på. De som blir tatt for ikke å bryte denne regelen får 100 euro – eller rundt 1 000 norske kroner – i bot.

Sist ut er Andalucia på Costa del Sol. Her gjelder de nye reglene fra i dag, onsdag. De er like strenge som de som allerede er innført andre steder. Dette er et område som er svært populært blant nordmenn, og mange eier sine egne leiligheter i det som er et av de mest solsikre områdene i landet.

Da kan maske droppes

Også her er det krav om bruk av munnbind på restauranter og butikker, og nå også straks man setter foten utenfor der man bor. Denne delen av Spania har til nå praktisert 1,5 meters-regelen ute, det er det slutt med fra i dag.

Regelen om bruk av munnbind gjelder også ved svømmebasseng og på stranden. Hvis man kjører bil er det kun tillatt å droppe maske hvis det kun er folk fra samme familie i bilen. Setter en person utenfra seg i bilen, skal alle ha maske. Andre unntak er få: På restaurant kan maske droppes hvis det sitter folk fra samme familie rundt bordet.

Festet som før på Mallorca

Flysmart24 har tidligere omtalt utviklingen på Mallorca, der britiske og tyske ungdom før helgen festet vilt i partystededene på øya. Folk ga blaffen i påbudet om bruk av munnbind i større ansamlinger.

Nå kan spesielt tyske ungdom få seg en skikkelig bakrus ved hjemkomst: Tyske myndigheter er sjokkert over bildene fra Mallorca. De vurderer nå å sende alle turistene i 14 dagers karantene ved hjemkomst, som en reaksjon på oppførselen deres.

På Balearene har lokale myndigheter gjort det samme som andre steder, innført krav om bruk av munnbind uansett.

Lik flysmart24.no på Facebook

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles