Store bøter til turister som ankommer gresk flyplass

Feriepengene kan få ben å gå på allerede ved ankomst greske lufthavner. Foto: Airbus

Nordmenn som har tenkt seg til Hellas i sommer bør sørge for å gjøre hjemmeleksen skikkelig. Det hadde ikke turister som ankom Heraklion-flyplassen Kreta denne uken gjort.

Det kostet hver av dem en bot på 500 euro – eller over 5 000 norske kroner – før ferien hadde begynt.

Turistene hadde ikke fylt ut de nødvendige dokumenter på forhånd. Det er et dokument som gjør at du kan fremvise en strekkode – en QR-kode – for helsearbeiderne som sjekker passasjerene på flyplassen.

Hadde ikke hørt om det

Ifølge nettstedet Keep Talking Greece, som igjen siterer greske medier, hadde turistene droppet å fylle ut de nødvendige skjemaer, og hevdet at de ikke hadde hørt om dette kravet. De hadde heller ikke fått noen informasjon om å fylle ut skjemaet av flyselskap eller turoperatører.

Dokumentet det dreier seg om er et Passenger Locater Form (PLF). Det skal gi greske myndigheter alle opplysninger om hvor den enkelte turist skal bo, hvor lenge vedkommende skal være i landet og alle nødvendige telefonnumre.

Spore opp folk

Dette for å kunne spore opp folk hvis det skulle oppstå en korona-oppblomstring der de måtte befinne seg. Strekkoden får man tilbake på epost når skjemaet er sendt inn på riktig måte på nettet, og den skal forevises ved ankomst gresk lufthavn.

Dokumentet skal fylles ut mer enn 24 timer før ankomst. Fordi det har vist seg at flere ankommende turister ikke har sørget for å ha PLF-koden, har har greske luftfartsmyndigheter bedt flyselskapene om å sjekke at passasjerene har fylt ut skjemaet når de sjekker inn.

Det er ikke bare Hellas som har utarbeidet et slikt skjema som turister skal fylle ut før ankomst. Også Spania har dette kravet.

Lik flysmart24.no på Facebook

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles