Anklages for å jukse med smitte-tallene på ferieøyer

Greske myndigheter blir nå anklaget for å pynte på smitte-tallene på noen av de greske øyene. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Et av Europas viktigste turistland, Hellas, blir nå anklaget for å ha jukset med smitte-tallene for greske øyer for å gjøre dem mer attraktive som feriemål i sommer. Dette skal ha skjedd som følge av press fra turistindustrien.

Anklagene kommer ikke fra en utenlandsk konkurrent, men fra egne rekker.

Lavest mulig smittetall

Konkret skal myndighetene ha akseptert at personer, som har blitt smittet under opphold på øyene, blir registrert helt andre steder i landet – bl.a. i hovedstaden Athen og i storbyen Thessaloniki, skriver den britiske avisen The Telegraph.

Slik skal myndighetene ha sørget for at smittetallene for de viktige øyene har vært lavest mulig, og dermed mer attraktive som reisemål for turister som velger feriested ut fra hvor faren for smitte er minst.

Det er helsepersonell og greske politikere som har satt frem påstanden om at det blir pyntet på smittetallene for øyene. Den britiske avisen nevner populære feriedestinasjoner som Mykonos, Santorini og Paro som områder der dette skal ha forekommet.

Avviser alt

Myndighetene benekter påstandene om juks. Nikos Chardalias, statsråd for samfunnssikkerhet, avviser at den nye praksisen for å føre smittesporingen hadde som hensikt å dekke over situasjonen på øyene. Også Vasilis Kontozamanis, stedfortredende helseminister, har avvist beskyldningene.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles