Turistene drar hjem – utestedene stenges i sinne

Restauranter på flere av de greske øyene, som her på Kreta, må stenge senest ved midnatt. Nå protesterer eierne på dette. Foto: Ving

Korona-krisen har nå for alvor nådd Hellas: Utenlandske turister rømmer på grunn av økt smitte. Samtidig er pub- og restauranteiere rasende over nye korona-tiltak og vil holde stengt en hel uke.

Det populære ferielandet har siden pandemien slo til, vært et av de land i Europa som har klart å dempe smittespredningen aller best.

Røde områder

Helt til for noen uker siden.

Da fikk også Hellas en voksende smittekurve, som ellers i Europa. Så ille ble dette etter hvert at Norge – og flere andre land – har erklært både fastlandet og de greske øyer som røde områder som det frarådes å reise til.

I de senere dagene har flere øyer opplevd at turister har rømt hals over hode hjem, fordi hjemlandene deres har erklært øyene som rød sone og innført karantene på kort varsel. Blant annet har dette skjedd i Storbritannia og Nederland.

For turistindustrien er situasjonen svært ødeleggende.

Nå truer greske restauranter med å holde stengt i en uke, fra og med den 16. til 22. september, i ren protest mot det de mener er et overgrep mot næringen. Eierne er rasende over de mange begrensningene de nå må leve med.

Tiltakene har, også i likhet med det som skjer her hjemme, kommet som følge av den plutselige og sterke oppblomstringen av korona-smitte i Hellas, skriver nettstedet Greek Travel Pages.

Maks fire personer

Som et tiltak for å dempe smitten, har regjeringen innført flere tiltak. Blant disse har vært å stengte alle barer, restauranter og nattklubber ved midnatt. Dette har vært gjort bl.a. på Heraklion og Chania på Kreta, Lesbos, Mykonos, Antiparos og Halkidiki og Zakynthos.

I tillegg til å kutte i åpningstiden har det også vært innført en grense om maks fire personer rundt restaurantbordene. Kun i de tilfeller man kunne vise til de at de som satt rundt bordet var i nær familie, kunne antallet øke til seks.

Meld deg på nyhetsbrev

* må utfylles