To charterferiemål i en egen klasse for nordmenn i år

Hellas, her Kreta, ser ut til å bli en av de mest populære pakkereise-målene i år for de som vil satse på charterferie. Foto: Ving

Verdens største pakkereise-selskap, TUI, tror at årets pakkereise-aktivitet skal bli klart større enn i fjor sommer, og ser at folk i Europa nå etterspør helt bestemte markeder. Disse er til gjengjeld i en klasse for seg.

Det dreier seg om Hellas, Kanariøyene og Balearene med bl.a. Mallorca og Ibiza. Dette er de tre feriereisemålene som kommer til å være de mest populære feriemålene dette året, hvis tendensen holder seg videre utover i 2021.

Så langt ligger salget av pakkereiser i Norge på et lavere nivå enn normalt, men TUIs oversikt for Europa stemmer godt overens med bildet som TUI i Norge kan presentere overfor flysmart24 i dag. Spesielt gjelder det to av reisemålene:

Vesentlig høyere

– Ja, vi ser mange av de samme trendene her i Norge. For vår del stikker Hellas seg veldig ut for sommeren, og Gran Canaria for vinteren. Kanariøyene selger ganske stabilt, men Gran Canaria er naturligvis den mest populære destinasjonen. Mallorca begynner å booke litt mer, men volumene er nå vesentlig større til Kanariøyene og Hellas, sier kommunikasjonssjef Nora Aspengren i TUI.

Når TUI-konsernet trekker frem både Kanariøyene og Balearene så viser man til at smittenivået på øyene i Atlanterhavet og Middelhavet er langt lavere enn på fastlandet.

Gresk innspurt

For de land som har regionale reiseråd – noe Norge ikke har – så kan lavt smittenivå bety at øyene blir «friskmeldt» og at karantenekravet bortfaller ved hjemkomst.

Hellas er inne i en hektisk innspurt før åpningen førstkommende lørdag. Her blir det ikke ankomst-karantene for de som kan vise til at de er ferdig vaksinert for minst 14 dager siden, eller som kan vise en negativ PCR-test for covid-19 som ikke er eldre enn 72 timer.

Som flysmart24 har skrevet tidligere, kommer det til å bli en rekke strenge regler å forholde seg til for de som kommer på ferietur til Hellas.

Vent med øyhopping

Landet har laget omfattende protokoller for opphold på hoteller, som trues med stenging hvis de bryter reglene.

For nordmenn er det spesielt Kreta og Rhodos som stikker seg frem som de mest populære øyene i Hellas.

Til nå har landet hatt strenge restriksjoner for å reise mellom regionene. Hvorvidt disse reglene vil gjelde også etter at turistsesongen åpner på lørdag, er ennå uklart.

Hvis regelen blir opprettholdt betyr det at mulighetene for å drive den normalt sett populære ferieaktiviteten med øyhopping bør settes på vent.

Start i juni

De som ønsker å reise på chartertur i sommer og som satser på at reiserådet skal bli opphevet innen de kommer tilbake til Norge, har de norske charterselskapene nå satt opp turer bl.a. til Hellas fra midten av juni.

Apollo, som satser spesielt på Hellas, har sin første avgang planlagt til den 18. juni. Da går flyet til Chania-flyplassen på Kreta.

Ving åpner sitt program dagen etter, den 19. juni. Da er første avgang til Rhodos, og dagen etter til et annet favoritt-reisemål, Gran Canaria.

TUI starter ifølge egne nettsider noen dager senere, lørdag den 26. juni, og også her er det Hellas som er reisemålet. Kreta igjen.