Vill priskrig i Norge – laveste billettpris nå er 9 kroner

Smitteøkningen i Europa får flyselskapene til å komme med mange gode billett-tilbud. Wizz Air har billetter fra 9 kroner fra Norge. Foto: Wizz Air

Flyselskapene sliter med billettsalget ut av landet som følge av den kraftig økte smitten, her i landet og i resten av Europa. Selv de gamle og sikre slagerne – reisemålene rundt Middelhavet – selger ikke så godt som før.

Derfor har mange selskap nå grepet til et våpen som har virket som en magnet på folks reiselyst tidligere: Billigere billetter.

En prissjekk flysmart24 har gjort mandag morgen viser at absolutt laveste pris nå er symbolske 9 kroner hos Wizz Air for en billett fra Torp Sandefjord til Polen.

Avløser hverandre

Erkerivalen Ryanair tilbyr billetter fra Norge på noen av sine ruter til bare en snau femtilapp per vei. Til Spania går billettene for under hundrelappen.

De andre selskapene kjører også kampanjer på løpende bånd, og tilbudene nærmest avløser hverandre. Som flysmart24 skrev forrige uke, har billettsalget falt kraftig de senere ukene.

Prisrekorden er det Wizz Air som har per mandag morgen. Selskapet kjører sine priser til bunns etter jul, og fra Torp Sandefjord til Gdansk er det mulig å fly for 9 kroner.

Det er ingen feilprising:

Ikke feilprising

– Nei, dette er en faktisk billettpris. Noen av prisene våre – for visse perioder og flyvninger – er utrolig lave, sier kommunikasjonsdirektør Andras Rado i Wizz Air til flysmart24 mandag formiddag.

Norwegian ligger også ute med en kampanje, og den skal vare til og med julaften. Den innebærer opptil 25 prosent kutt i billettprisene.

– Vi har hatt et godt forhåndssalg også i desember, selv om vi ser at noen velger å flytte på storbyturen. Destinasjoner som kysten i Spania og til Kanariøyene er fortsatt populære, sier kommunikasjonsrådgiver Eline Skari i Norwegian til flysmart24.

Klasse for seg

Hun sier at selskapet har forlenget perioden der vi tilbyr én gratis ombooking av de billigste billettypene.

– De er i utgangspunktet ikke er fleksible, og dette gir nok kundene våre litt ekstra trygghet, sier Skari.

De to lavprisrivalene Ryanair og Wizz Air slåss om markedsandelene, med Ryanair som det selskapet som er i klasse for seg med å beholde og opprette nye ruter – pandemien til tross.

Fra en femtilapp

Selskapet har lange tradisjoner for å lokke til seg reisende med lave priser. Det gjelder nå bl.a. ruten fra Oslo Lufthavn til Katowice i Polen, som nå ligger ute for 52 kroner per strekning.

Mer attraktive London Stansted utenfor London er prisene nå nede i 79 kroner per strekning i januar. Til Vilnius er prisen 99 kroner.

Også Ryanairs ruter fra Torp Sandefjord Lufthavn er satt opp med like lave priser, også der til bl.a. London. Manchester er nede i 99 kroner per vei.

Til Middelhavet for en hundrelapp

For de som vil til varmere strøk, selger Ryanair billetter til Malaga i Spania for 99 kroner per strekning i januar, mens Alicante går for 149 kroner én vei.

Hos Norwegian er prisene et hakk høyere, men 246 kroner fra Gardermoen til London Gatwick er det neppe mange som steiler over. Amsterdam og Paris går for 318 kroner, mens Roma koster 342 kroner.

Heller ikke 344 kroner for én vei fra Oslo til utvalgte reisemål i for eksempel Spania, bl.a. til Malaga og Alicante.

De som vil til Gran Canaria blir i denne kampanjen tilbudt billetter ned i 614 kroner per strekning.