Syden-avganger i helgen innstilles på løpende bånd

SAS-fly til Syden for å hente hjem norske turister. Mange reiser fra Norge blir imidlertid kansellert. Foto: Knut-Erik Mikasen

Mens SAS-fly er på vei til Middelhavet for å hente hjem strandede feriegjester, blir stadig nye avganger for de som skulle ha dratt på ferie til Sør-Europa nå avlyst.

Oppdatert søndag

Både hos Ving og Apollo er det en rekke avganger denne helgen som nå blir kansellert.

Hos begge selskapene ber man folk med reservasjoner de nærmeste dagene følge med på hjemmesidene og ellers avvente sms der alle viktige beskjeder rundt reisen vil bli gitt.

Ikke mulig å finne erstatning

Sjefen for Ving Norge, Marie-Anne Zachrisson, sa til flysmart24 torsdag at selskapet jobbet intenst med å skaffe alternative fly der SAS skulle ha fløyet.

Men, understreket hun, det vil ikke være mulig å erstatte alle flyene og derfor må noen være forberedt på at ferieflyet blir innstilt.

Det har nå skjedd for flere planlagte avganger for i morgen, lørdag:

Blir forsinket

Bergen – Palma de Mallorca er innstilt, det samme med Bergen – Split, Oslo – Korfu, Oslo – Chania, Oslo – Split, Stavanger – Split og Trondheim – Split.

Avgangene andre veien, fra feriemålene til flyplassene i Norge, går i de fleste tilfellene som planlagt, takket være de tomme SAS-flyene som er sendt sørover for å hente hjem turister.

Bare avgangen fra Oslo til Palma lørdag skal avvikles, men med avgang først klokken 03.35 søndag. Flyet kommer til Gardermoen med hjemvendte turister.

Omfattende kanselleringsliste

Søndag har Ving en planlagt avgang som er oppsatt med SAS-fly, til Lesvos/Mytilini. Denne er også innstilt, går det frem av Vings nettside lørdag ettermiddag.

Hos Apollo er situasjonen at avgangene søndag er kansellert fra Oslo, går det frem av Apollos hjemmeside lørdag ettermiddag. Disse sto i går som om de skulle gå som planlagt.

Dette gjelder to avganger Oslo – Chania, Oslo – Korfu, Oslo – Tirana Albania. Nå er de innstilt.

Det er ellers en omfattende kanselleringsliste hos Apollo:

Som planlagt

Oslo – Skiathos, Oslo – Santorini, Oslo – Kalemata, Oslo – Samos samt Oslo – Split.

Apollos avganger søndag fra Oslo Lufthavn står nå oppført som innstilt. Det gjelder fly til Karpathos, Kypros, Limnos, Mytilini, Rhodos mens mandagens fly til Preveza står oppført uten ny informasjon.

For avganger fra andre flyplasser er det meste innstilt, men Apollo lette etter erstatningsfly for enkelte avganger. Bl.a. gjelder dette avganger til Rhodos fra Stavanger, Bergen og Trondheim. Søndag er også disse innstilt.

Både hos Ving og Apollo gjelder det at hvis reisen går med et annet flyselskap enn SAS, vil reisen bli gjennomført som planlagt.