Skulle til Belfast – landet på sørspissen av Spania

Det ble mye rot og lang omtur for passasjeren som skulle fly med EasyJet fra Manchester til Belfast. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det gjelder å være konsentrert også når man skal ut på en flyreise. Det fikk en 25-årig kvinne fra Manchester erfare da hun presterte å gå om bord på feil fly. Hun skulle til Belfast, men landet på sørspissen av Spania i stedet.

Flyselskapet har beklaget feilen dypt, og har satt i gang en undersøkelse hos handlingsselskapet på flyplassen for å finne ut hvordan feilen kunne skje, og hvorfor kvinnen ikke ble stanset da hun gikk om bord på feil fly.

BBC forteller historien om kvinnen som bor i Manchester, og som skulle besøke sin familie i Nord-Irland. Hun fløy med det britiske lavprisselskapet EasyJet, en tur hun tar jevnlig.

Ble ikke stanset

Hun forteller i etterkant at tv-skjermen på det hun mente var gaten for flyet til Belfast ikke var skrudd på.

Boardingkortet ble skannet på vanlig måte, og hun la seg til å sove straks hun var om bord.

Da hun våket syntes hun det var rart at ikke flyet hadde startet nedstigningen mot Belfast, en tur som skulle ta bare 40 minutter. Da fikk da opplyst fra en kabinansatt at det ennå var 1 time og 15 minutter til landing.

Kvinnen skulle fra Manchester (rød pil) til Belfast (grønn pil), men havnet i stedet i Gibraltar (gul pil) Kart: SmartDraw

Da fikk hun til sin store overraskelse også vite at flyet slett ikke skulle til Belfast, men skulle lande i den britiske enklaven Gibraltar, helt på sørspissen av Spania. Det er en flytur på over 3 timer.

Fikk tatt selfie

Som om ikke kaoset var stort fra før av, feilinformerte EasyJet hennes foreldre som ikke fant datteren da de skulle hente henne på flyplassen i Belfast. Moren fikk sjokk da hun ble fortalt at datteren ikke hadde vært med flyet, for hun hadde fått sms fra henne som fortalte at hun var inne på flyet på vei hjem.

De ble etter hvert fortalt at hun hadde reist med feil fly og hadde landet i Alicante, og de satte straks i gang en operasjon for å få datter hjem derfra. Denne feilen ble først oppdaget da datteren ringte fra flyet i Gibraltar.

Kvinnen fikk reise tilbake til Manchester med det samme flyet, og kom etter hvert også frem til sitt opprinnelige reisemål Belfast. Da hadde hun vært på reise i 11 timer.

Hun fikk ikke gå i land i Gibraltar, men fikk i alle fall tatt en selfie på flytrappen som et bevis på at hun hadde vært i Gibraltar, et sted hun ikke hadde på sin liste fra før.