Kommer fra «kaosflyplassene» – lander før rutetiden

Store problemer på Schiphol-flyplassen i dag, men ankomstene til Oslo lite rammet. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det skal herske det totale kaoset på flere av Europas flyplasser, med endeløse køer og kansellerte fly. Så langt ser ikke problemene å innvirke på fly til og fra Oslo Lufthavn de siste dagene.

Det skal spesielt være to flyplasser hvor problemene er størst – på Londons hovedflyplass Heathrow og på Schiphol i Amsterdam.

Etter det flysmart24 ser onsdag ettermiddag har problemene som skal ramme disse flyplassene liten innvirkning på rutene til Gardermoen.

Kun én kansellering

Av i alt 28 ankomster fra Europas «versting-flyplasser», har det kun vært én eneste kansellering av planlagte flyvninger i dag og i går.

Fra Amsterdam har både KLM og SAS hatt sine fly i rute i hele dag, men Norwegians rute står oppført som 35 minutter forsinket.

En av SAS-rutene har faktisk ankommet før rutetiden, noe som indikerer at det ikke har vært problemer rundt avgangen fra Nederland.

Holdt ruteplanen

Også fra London Heathrow har flyene både til British Airways og SAS holdt ruteplanen godt.

Av de seks ankomstene fra London-flyplassen i dag har tre til nå ankommet i rute. Ingen av de tre andre ankomstene står ved 16-tiden oppført med forsinkelser.

I går, tirsdag, var det forsinkelse på et par av ankomstene fra London, mens én KLM-ankomst fra Amsterdam ble innstilt.

Ber om billettsalg-stans

Ifølge britiske aviser har situasjonen på Heathrow blitt så ille onsdag at landets samferdselsminister har bedt flyselskapene om å stanse billettsalget på avganger de ikke klarer å få av gårde.

Dette var det samme som KLM gjorde før helgen på grunn av problemene på Schiphol-flyplassen.