Norwegian med 88 norske ruter i nytt flyprogram

Norwegian har så langt lagt frem 88 ruter til kommende vinterprogram. Det skal bi flere, lover selskapet. Foto: Shutterstock

Flytilbudet fra høsten av begynner nå å ta form. Selv om sommersalget er den store satsingen, legger stadig flere selskaper nå også ut sine billetter for høsten og vinteren.

Norwegian er det foreløpig siste selskapet som har vist sine kort.

Selskapet har presentert 88 ruter som selskapet skal fly fra vinterprogrammet av. Det vil i flysammenheng si perioden fra slutten av oktober til slutten av mars.

Holder ruter tilbake

Det norske lavprisselskapet har imidlertid valgt å ikke vise alle rutetilbud ennå.

– De rutene som ligger ute for salg er det vi planlegger å fly. Men vi vil kunngjøre noen flere ruter til populære vinterdestinasjoner på et senere tidspunkt, sier kommunikasjonsrådgiver Silje Glorvigen i Norwegian til flysmart24.

Norwegian har større ambisjoner enn de 88 rutene, som skal bli flere:

– Ja, dette antallet vil selvsagt øke når vi lanserer skidestinasjonene, sier Glorvigen.

Spania i fokus

Norwegian fortsetter med mange daglige avganger til og fra de største byene innenriks.

Utenriks fortsetter selskapet med direkteruter til populære destinasjoner i Europa fra alle de store flyplassene i Norge, slik som Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.

Her er det ikke bare snakk om ferie- og fritidsdestinasjoner langs Middelhavet, selv om ruter til nordmenns absolutte favorittland Spania er tungt inne. Her er Kanariøyene Gran Canaria, Tenerife og Lanzarote alle inne.

Selskapet fortsetter også med ruter fra Sandefjord Lufthavn Torp, til både Alicante og Las Palmas.

Tyrkia gjennom vinteren

Selskapet fortsetter også sine ruter fra Oslo til tyrkiske Antalya gjennom hele vinteren, men stanser ruten til Gazipaza-flyplassen nær Alanya som selskapet flyr i sommer.

Likeledes er den franske riviera et sikkert kort, og har tre nonstop-avganger fra Oslo til Nice i uken gjennom hele vinteren.

I tillegg tilbyr selskapet direkte flyvninger fra Haugesund til Alicante, fra Ålesund til Alicante og fra Tromsø til London og Longyearbyen.

Samlet sett lanserer selskapet et omfattende rutetilbud til kommende vinterprogram, med utgangspunkt i flyplasser i Norden:

– Neste vinter har vi 144 ruter til destinasjoner i Europa. Vi viderefører populære ruter, og miksen av destinasjoner gir kundene muligheter til å fly med oss til ferier med sol og bad, kunst og kultur eller aktivitetsferier, sier Magnus Thome Maursund, kommersiell direktør i Norwegian.