Flyparkering åpner igjen for gratis bruk på Gardermoen

Den gratis parkeringsmuligheten ved Oslo Lufthavn skal åpnes igjen til normal bruk. Den har vært stengt i flere uker. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det er sjelden en rasteplass ved en flyplass vekker så stor oppmerksomhet som tilfellet har vært i sommer etter parkeringsvirvaret ved Oslo Lufthavn.

En venteplass langs E16, ikke langt fra flyplassen, har vært stengt i mange uker i sommer etter at politiet kom over mye av det de karakteriserte som «uvettig parkering.»

Nå er det ikke lenge før den blir åpnet for publikum igjen, og uten at det blir innført noen begrensninger for bilistene.

Plukke opp gratis

Striden har dreid seg en venteplass som ligger et par kilometer før flyplassen.

Der er det en større rasteplass som mange privatbilister har brukt som ventesone når de har skulle hente ankommende reisende.

Der har de kunnet vente gratis, og så kjøre frem til flyplassen å plukke opp reisende uten å vente så lenge på flyplassen at dette utløste parkeringsavgift eller bruke de kostbare korttidsparkingsplassene.

Plutselig slutt

Men, for noen uker siden var det slutt på denne gratisparkeringen.

– Politiet besluttet å stenge venteplassen midlertidig, opplyser politistasjonssjef Karl-Vidar Solberg i Øst politidistrikt til flysmart24.

Bilistene har reagert negativt på stengingen, og saken har vakt stor oppmerksomhet i avisene i distriktet.

Da plassen ble stengt førte det til at mange parkerte ulovlig på veiskulderen mot flyplassen. Bøtene flagret, og etter hvert stanset ulovlighetene.

Nå skal parkeringen kunne skje i lovlige former igjen.

I bruk som vanlig

– Stengingen gjelder frem til tirsdag 31.8.23 kl 1500. Etter den tid vil plassen igjen være tilgjengelig for bruk som tiltenkt, sier Solberg.

Det blir heller ikke aktuelt å innføre noen begrensninger på bruken, eller å innføre betaling for å stå der, slik noen har foreslått.

– Så vidt Statens vegvesen kjenner til per i dag kommer plassen til fungere på samme måte som før stengingen, opplyser pressevakt Eivind Austnes ved divisjon Drift og vedlikehold.