Gjenopptar to av USA-rutene først mot sommeren

I vinter har det norske flyselskapet Norse Atlantic lukket to ruter fra Oslo. De vil bli gjenopptatt før sommeren setter inn for alvor. Foto: Stein Olsen/Flickr: stein380

Det er smått med non stop langdistanseruter fra Oslo Lufthavn i de kommende månedene. Reiseaktiviteten er ikke stor nok til å opprettholde satsing gjennom vintersesongen.

SAS har lagt ned direkteruten til Miami, og flyr oversjøisk i vinter kun ruten mellom Oslo og Newark utenfor New York.

Denne ruten opereres heller ikke med et langdistansefly, men en Airbus A321neo. Det er et mindre fly enn ruten normalt flys med.

To ruter stanset

Det andre direktealternativet oversjøisk er det norske flyselskapet Norse Atlantic Airways.

Dette selskapet, som nesten har blitt en tro kopi av Norwegians nedlagte langdistansesatsing, har en enhetsflåte bestående av Boeing 787 Dreamliner.

Dette selskapet har også dratt ned trafikken fra Norge en god del i tiden fremover, og har stanset rutene både til New York og Los Angeles i vinter.

Blir gjenopptatt

Fra Oslo flyr Norse i vintersesongen kun den nye og populære ruten til Bangkok, samt ruten til Miami.

Men både New York og Los Angeles er ruter som skal gjenopptas som direkteruter fra Oslo.

Det vil skje nærmere sommeren.

Miami-ruten skal fortsette med en ukentlig direkteavgang fra Gardermoen frem til avslutningen av vintersesongen den 30. mars. Avgang hver lørdag fra Oslo.

New York i gang

Da vil Miami-ruten ha en pause i noen uker, men gjenopptas igjen fra og med 16. mai. Da vil den flys to ganger i uken, mandager og torsdager. Det skjer frem til 5. september.

New York-ruten kommer også i gang fra 16. mai. Den skal i sommersesongen neste år flys tre ganger i uken non stop – på tirsdager, torsdager og lørdager.

Denne ruten er satt opp med avganger frem til 7. september.

Til Karibia

Mannen bak Norse Atlantic Airways, Bjørn Tore Larsen, har endret ruteprofilen til selskapet noe denne vinteren.

Ut med storbyruter som har fallende etterspørsel, og inn med ruter til steder som kan bringe frosne nordmenn og andre europeere til sol og varme.

– Fremover fokuserer vi nå på å lansere våre vintersolruter, etter å ha lansert flyvninger til Bangkok fra Oslo i begynnelsen av november og Karibia fra London i begynnelsen av desember, sier Larsen.

Han forklarer at selskapets charterflyvninger for turoperatører fortsetter å øke i vintermånedene, spesielt i perioder med tradisjonelt lavere etterspørsel etter ruteflybilletter.