SAS øker nordover – satser hardere også til Syden

SAS satser mer både til nord i Skandinavia og sør i Europa når vinterprogrammet åpner i oktober. Foto: Knut-Erik Mikalsen

SAS har lagt frem vintersatsingen sin, og styrker sin satsing både på reiser til Nord-Norge, og setter opp flere avganger til de populære feriemålene i Sør-Europa.

Blant rutenyhetene til Norge er at selskapet oppretter en ny rute fra London Heathrow til Tromsø fra 2. november. Denne skal flys én gang i uken, og blir en ettermiddagsavgang.

Med det får Tromsø tre flyselskaper som konkurrerer fra den britiske hovedstaden, ettersom Norwegian flyr fra London Gatwick og ungarske Wizz Air fyr fra London Luton-flyplassen.  

Vil til Norge

– Vi har sett en betydelig økning i antallet britiske reisende til Norge i vintersesongene. Med en ny rute fra London til Tromsø, svarer SAS på en økende etterspørsel etter eventyr i Nord-Norge, sier Erik Westman, Chief Revenue Officer i SAS.

Flyvningen vil tilbys en gang i uken, noe som SAS mener gjør kombinasjoner med eksisterende flyvninger til Oslo, Arlanda og København mer tilgjengelige.

Til Svalbard

Forbindelsene til Nord-Skandinavia styrkes ellers med flere frekvenser til Longyearbyen/Svalbard, Luleå og Åre-Östersund på de eksisterende rutene fra København, Oslo og Stockholm.

SAS meder at selskapet også ser en betydelig økning i antallet europeere som reiser til Nord-Skandinavia i vintersesongen.

Mer til Syden

SAS satser også mer til Sør-Europa den kommende vintersesongen: Selskapet vil sette inn flere flyvninger til destinasjoner som Gran Canaria, Tenerife og Agadir.

Bangkok vil gjennom hele sesongen ha minst fire direkteflyvninger fra København. I slutten av desember øker dette til fem ukentlige, og fra januar vil det flys daglig frem til begynnelsen av mars.

USA-programmet utvides også, med daglige flyvninger fra København til Los Angeles og Boston, og to ganger daglig til New York – John F. Kennedy-flyplassen og Newark.