Ville nekte å hjelpe i en nødsituasjon – hentet av politiet

Det oppsto en uvanlig situasjon på flyet fra Frontier Airlines da en passasjer ville nekte å etterkomme flyselskapets regler. Foto: Shutterstock

En mer enn sjelden hendelse inntraff på et amerikansk fly her om dagen. Det endte med at passasjeren ble hentet av politiet og fjernet fra flyet.

Situasjonen oppsto da passasjerene hadde kommet om bord på flyet fra det amerikanske lavprisselskapet Frontier, og kabinbesetningen skulle gjennomføre det vanlige sikkerhets-arbeidet.

Da vil de som sitter ved nødutgang bli fortalt hva som er prosedyrene hvis det oppstår en nødsituasjon, og hvordan de skal åpne nødutgangen ut mot vingen.

Ville ikke hjelpe

Nettstedet «Paddle your own kanoo» er kjent for å ha gode forbindelser inn i miljøet for kabinansatte, og kan fortelle om episoden som oppsto på den aktuelle flyvningen:

En av dem som satt ved nødutgang svarte at hun slett ikke ville bidra til å redde andre, men kun ville redde seg selv.

Dette, ble hun tydelig forklart, var ikke forenlig med det å sitte ved nødutgangen. Hun måtte enten si seg villig til å bistå andre, eller flytte til et annet sete.

Det gjorde ikke noe inntrykk på kvinnen, selv ikke etter at også flere andre kabinansatte og en av pilotene hadde forklart henne alvoret og ansvaret du har når du sitter ved nødutgang.

Hentet ut i håndjern

Krangelen med kvinnen pågikk i mange minutter, og flyet ble kraftig forsinket til stor og økende irritasjon for de andre passasjerene.

Etter hvert ble det besluttet at kvinnen ikke fikk være med flyet. Da endret hun innstilling, og mente nå at det hele var en spøk.

Det mente ikke kapteinen. Politiet ble varslet og kom om bord i flyet og hentet ut kvinnen. Hun ble ført i håndjern tilbake til terminalen. Hendelsen ble filmet, og ligge ute på X/Twitter.

Frontier Airlines har en prosedyre som tilsier at kabinpersonalet skal spørre passasjerene om de både er villige og i stand til å hjelpe i en nødsituasjon.

– Ingen svar bortsett fra et enkelt «ja» anses som akseptabelt, skriver bladet.