Enda en ny flyrute fra Europa til det nordlige Norge

British Airways åpner rute til Tromsø i vinter. Ruten skal flys med en Airbus A320-maskin. Foto: Shutterstock

Utenlandske flyselskaper står i kø for å åpne nye ruter til Nord-Norge.

I dag kommer enda en:

Flyselskapet British Airways åpner ny rute fra London Heathrow til Tromsø i vinter. Ruten vil ha to ukentlige flyvninger fra 1. desember til 27. mars.

Flere fra før

Det er ikke mange dagene siden flysmart24 kunne melde at SAS gjorde det kjent at selskapet starter ny rute fra nettopp London Heathrow til Tromsø.

Den kom i tillegg til Norwegians rute fra London Gatwick, og Wizz Air sin rute fra London Luton.

Nå melder altså en av Europas flykjemper – BA – seg klar til Tromsø-rute.

Forbundet med metropol

Europeere er ute etter nordlys-opplevelser, og å få kjenne på skikkelige vinterforhold i nordlige strøk.

– Denne ruten gjør at også Tromsø nå blir forbundet med den største oneworld Alliance huben i Europa. Spesielt det Nord-Amerikanske markedet vil nå få god tilgjengelighet til Tromsø med British Airways sin nye rute. Det vil komme reiselivet i Tromsø til gode, med flere godt betalende amerikanske besøkende til Tromsø, så vel som ressurssterke briter, sier trafikkutvikler i Avinor, Ulv Elbirk.  

— At British Airways velger å gå inn på nettopp Tromsø, viser hvordan Nord-Norge har blitt en destinasjon som flyselskapene vil ha med i sin destinasjonsportefølje og beviser hvordan byen har etablert seg som en solid vinterdestinasjon i Europa, sier Elbirk.  

To ganger i uken

Ruten vil opereres med en A320neo til og fra Heathrow Terminal 5, som er British Airways sin hovedterminal, med effektive forbindelser videre ut i verden. 
Den skal flys to ganger i uken, torsdager og søndager.

— Vi er glade for å ønske Tromsø velkommen til vårt rutenettverk. Tromsø er en voksende vinterdestinasjon takket være sitt mangfold av vinteraktiviteter, og British Airways vil være det eneste premium flyselskapet som opererer fra Storbritannia. Vi har optimalisert ruteplanen for turer på tre til fire dager, som vi vet er perfekt for en destinasjon som denne, sier British Airways’ Chief Planning and Strategy Officer, Neil Chernoff.