Prissjokk på ferieøya: Solsenger for 800 kroner dagen

Cala Major har en av Mallorcas mest populære strender. Nå er det raseri blant lokalbefolkningen over nytt luksustilbud på solsenger. Foto: Shutterstock

Europas mest populære ferieøy har lenge siktet mot turister med mye penger og har i økende grad presentert seg som et luksus-reisemål.

Nå har likevel prisen på den mest kurante varen på strendene på Mallorca, solsenger, nådd et nytt nivå:

Nye solsenger som blir tilbudt turistene koster 70 euro for to senger og en parasoll, og det på en offentlig strand.

Det gir en dagspris på rundt 800 norske kroner.

Tre anger normalpris

Dette er nesten tre ganger mer enn det som er normalpris for senger og parasoll. Vanlig pris for hele settet er rundt 25 euro for en dag, rundt 280 norske kroner.

Avisen Mallorca Magazin forteller at det dreier seg om en utgave av solsenger som er mer luksuriøs enn standarden som brukes på strendene i Syden.

De nye sengene er utstyrt med en tykkere og mer komfortabel madrass. De luksuriøse parasollene skal også være vakrere og utstråler «Bali-stil».

Lokalbefolkningen sint

Det nye tilbudet er foreløpig tilgjengelig i et av de mest populære strendene på Mallorca, Cala Major-området. Det ligger vest for hovedstaden Palma.

Der kan de som tilbyr det dyre utstyret for soling og avslapning fortelle til avisen at det er god etterspørsel etter «luksus-sengene» og at det stort sett er turister som leier dem.

Lokalbefolkningen er svært lite begeistret over det nye tilbudet i Cala Major.

Ikke plass

De mener at de blir priset ut fra sin egen strand.

Antallet solsenger til leie er dessuten blitt mye større enn før, og så stort at det ikke lenger er plass til de fastboende som ønsker å sole seg på stranden.

De kommer med sitt eget utstyr og ligger gratis på stranden så lenge de ønsker.

Som flysmart24 har skrevet ved en rekke anledninger, har turistmyndighetene på Mallorca over flere år nå forsøkt å endre øyas turistprofil.

Bruke mer penger

De vil bort fra øyas status som masseturisme-reisemål, som briter og tyskere i stort antall strømmer til uten å bruke så mye penger.

De ønsker seg besøk av turister som har et høyere forbruk enn det som charterturister normalt har, og som gjør seg nytte av andre tilbud på øya enn bare soling og avslapning.

Av den grunn har kvaliteten på hoteller økt betraktelig de senere årene, og prisene deretter. Prishoppet er merkbart både på overnatting og på restaurantene.