Streiken utvides – frykt for lange flyplasskøer mandag

Politiet frykter køer på flere timer for reiser på Oslo Lufthavn mandag. Det gjelder de som skal ut og inn av Schengen-land. Slik så det ut i terminal vest ved 08-tiden mandag morgen. Foto: OSL webkamera

Streiken blant de statsansatte medlemmene i Unio blir trappet opp fra i morgen. Det kan føre til lange køer på Oslo Lufthavn fra mandag av.

Deler av streiken ble stanset søndag kveld ved at regjeringen varslet om at den vil bringe Akademiker-delen av konflikten inn for tvungen lønnsnemnd.

Streiken for Unio, der bl.a. politiet er organisert, vil derimot fortsette.

Unio vil mer enn doble streikeuttaket, og det vil ramme passkontrollen og utstedelse av nye pass.

Politidirektoratet har advart reisende om at de fra fra mandag måtte påregne betydelig kø i grensekontrollen ved Oslo lufthavn på grunn av den pågående streiken.

Direktoratet har advart mot ventetider på 2 -3 timer.

Dessuten ville utstedelse av pass bli berørt.

Spesielt vil de reisende merke økt ventetid i grensekontrollen som bemannes av politiet ved Oslo, Stavanger og Bergen lufthavn, melder Avinor.

Dersom du skal reise til en destinasjon utenfor Schengen, eksempelvis London, Dubai eller destinasjoner innen Tyrkia og USA, er det derfor et godt råd å beregne god tid gjennom grensekontrollen.

Reisende innen Schengen vil ikke bli berørt. 

I tillegg til økt ventetid vil det på alle de aktuelle lufthavnene være begrensede muligheter for de reisende å få ustedt nødpass, noe som betyr at det er ekstra viktig å huske passet sitt, skriver Avinor i en melding søndsg kveld.