Europa har fått en ny lavprisyndling. Det er et selskap som drar i land den ene prisen etter den andre for å være det beste lavprisselskapet – gang på gang.
Det er snakk om spanske Volotea, et selskap som kun har én norsk rute.
Likevel kjenner mange dette selskapet etter sine reiser på flyplasser i det sørlige Europa, der selskapet er et hyppig innslag.
Best på lavpris
Og mange drar kjensel på selskapet på grunn av dets noe spesielle bemaling på halen og på flymotorene.
Uansett, Volotea er kåret til Europas beste lavprisselskap i den globale konkurransen World Airline Awards, foran konkurrenter som det Air France-KLM eide Transavia og spanske Vueling.
– Siden vi startet Volotea i 2012, har vi fokusert på å gi passasjerene våre en god flyopplevelse og alltid med svært konkurransedyktige priser. Til nå har vi hatt over 60 millioner reisende over hele Europa, sier en stolt konsernsjef, Carlos Muñoz, om seieren.
Gang på gang
Dette er tredje gang på rad at spanske Volotea vinner denne prisen.
Kåringen er gjort blant reisende, og listen over de 10 beste ser slik ut for 2024. Undersøkelsen ble foretatt i tidsrommet september 2023 til mai 2024.
- 1. Volotea, Spania
- 2. Transavia France, Frankrike
- 3. Vueling, Spania
- 4. Air Baltic, Latvia
- 5. Iberia Express, Spania
- 6. Ryanair, Iland
- 7. EasyJet, Storbritannia
- 8. Jet2, Storbritannia
- 9. Eurowings, Tyskland
- 10. Play, Island
Kilde. World Airline Awards
Volotea har valgt en annen strategi enn Europas andre lavprisselskaper.
Satser annerledes
Mens Norwegian, Wizz Air og EasyJet har valgt å satse på reiser fra hjemmemarkedene til de kjente og populære destinasjonene i Europa, har Volotea valgt å satse på de mindre byene.
For eksempel er selskapets norske rute en nisjerute mellom Oslo og den franske byen Lyon.
Det tok for øvrig ikke lang tid fra Volotea hadde lansert denne ruten, til Norwegian dukket opp med den samme ruten. Nå er det to selskaper på denne strekningen.
Flere baser
Volotea har etablert seg med baser i Spania, Italia, Frankrike, Hellas og Tyskland. Fra mindre flyplasser i disse landene har selskapet så satt opp ruter til knutepunkter i andre land.
PS: Vi legger merke til at Norwegian heller ikke i år figurerer på denne listen. Det gjorde selskapet heller ikke i fjor.