Se – et flyselskap som øker mengden gratis bagasje

Norse Atlantic Airways øker mengden gratis håndbagasje på sine aller billigste billetter. I forgrunnen, selskapets gründer Bjørn Tore Larsen. Foto: Orlando Airport

Flyreisende har i de senere årene irritert seg kraftig over mange flyselskaper, som stadig har kuttet ned på bagasjemengden som har vært inkludert i billettprisen.

Det har ført til at de fleste flyselskapene nå opererer med et krav om at de lavest prisede billettene bare har inkludert en liten veske i billettprisen. Vesken må være så liten at den kan legges under stolsetet foran.

Det kravet har også det norske langdistanseselskapet Norse Atlantic Airways hatt.

Mer håndbagasje

Nå snur selskapet, og gjør noe så sjeldent som å øke håndbagasjemengden på sine billigste billetter. Denne billettkategorien heter Economy Light..

Nå skal de som kjøper disse billigste billettene, også kunne ta med seg en håndbagasje på inntil 10 kilo med seg inn i kabinen.

Det uten å betale noe ekstra for det.

For nye bestillinger

Selskapet informerer om de nye reglene overfor sine eksisterende kunder.

Overfor flysmart24 kommenterer kommunikasjonsdirektør Philip Allport slik:

– Vi gjør dette for å gi våre kunder enda bedre vilkår, sier Allport.

I informasjonen fra selskapet heter det at denne bestemmelsen gjelder for alle billetter kjøpt fra og med mandag 2. september.

Presset økonomi

Dette betyr at Norse Atlantic får mer rause bestemmelser enn for eksempel lavprisselskapet Norwegian. Hos dette selskapet gir Low fare-billettene rett til kun en bagasje under setet foran.

Norse Atlantic er et forholdsvis nytt selskap som ble startet i 2021. Det satser på langdistansereiser, og har hatt en presset økonomi i store deler av denne tiden.

Norse flyr med mange av de flyene som ble ledige etter at Norwegian ble tvunget til å legge ned sin daværende langdistansesatsing.

USA og Asia

Hovedsatsingen for Norse Atlantic er å fly mellom ulike europeiske hovedsteder, og til ulike reisemål i Nord-Amerika, med flest ruter til ulike byer i USA.

Fra Norge flyr Norse fra Oslo til New York, Miami og Los Angeles.

Selskapet har også sin eneste Asia-rute fra Gardermoen.

Denne ruten flys til Bangkok, og har helt siden starten vært en rute med høy etterspørsel.