Nok et selskap kan stanse matservering på billig-billetter

Neste år kan det være slutt på servering av mat og drikke på billetten for de som reiser økonomiklasse på KLMs Europa-ruter. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Det er ikke mange flyselskap i Europa som fortsatt serverer en matbit til dem som reiser på de billigste billettene.

Nå kan det bli enda færre.

Den ferske SAS-partneren KLM vurderer nå om de også skal slutte å servere sandwich og drikke inkludert i billetten på økonomiklassen på flyvninger innen Europa.

Kan komme neste år

Overfor nettstedet Luchtvaart Nieuws bekrefter en talsperson for KLM at selskapet er i tenkeboksen, og at nye bestemmelser om servering om bord kan bli innført mot slutten av 2025.

Selskapet opererer i dag med samme tilbud som sin konsernkollega, Air France. De serverer en sandwich og noe å drikke ved siden av til økonomiklasse-reisende.

Nå mener selskapet at dette ikke er nok for mange, spesielt ikke på de litt lengre Europa-rutene.

Få serverer gratis mat

Løsningen kan bli å innføre betaling for all mat. Dette vil i så fall være samme løsning som KLMs nye alliansepartner, SAS, har praktisert i mange år nå.

Alternativet kan bli å ta betalt for ekstra mat og drikke som reisende blir tilbudt fra serveringstralle. Det vil også gi kundene et større utvalg.

Som flysmart 24 har skrevet, er det ikke mange flyselskap som fortsatt serverer mat og drikke på de som reiser bak i flyene.

Også varm mat

Blant de få som opererer fra Oslo Lufthavn, har både greske Aegean Airlines og tyrkiske Turkish Airlines dette tilbudet for reiser innen Europa.

Her serveres det ofte også varm mat, og all drikke – både uten og med alkohol – blir servert uten at reisende blir presentert for en betalingsterminal.

Både Lufthansa og British Airways har sluttet å servere mat som en del av billettprisen på europeiske ruter, og innført det som selskapene kaller «buy on board»-tilbud.