Norges hovedflyplass i en klasse for seg i Europa

Fortsatt høy punktlighet på Oslo Lufthavn, som topper avgangs-statistikker både for juli og august. Foto: Jørgen Syversen/Avinor

At Oslo Lufthavn til stadighet topper europeiske kåringer, er ikke en tilfeldighet. Flyplassen ble kåret til Europas beste på punktlighet både i 2022 og 2023.

Nå viser det seg at dette ikke var noe blaff, noe tallene de foreløpig ferskeste månedsoversiktene bekrefter:

Når statistikken for punktlighet presenteres av den internasjonale flyplassorganisasjonen Airports Council International (ACI) for årets desidert mest travle reisemåned, er Oslo Lufthavn i en klasse for seg.

Åtte av ti i rute

På denne rangeringen topper Oslo statistikken over avgangspunktlighet med sine 78,3 prosent. Det betyr at nær åtte av 10 avganger gikk i rute.

Dette er vesentlig bedre enn neste på listen for Europa, København Lufthavn, som opererer med en punktlighet på 70.5 prosent.

Arlanda ved Stockholm sluttet på 69.0 prosent, og havnet på tredjeplass.

En annen statistikk, fra analysebyrået Cirium, bekrefter at det jobbes godt med punktligheten på Gardermoen.

Best i Europa

Også her er Norges hovedflyplass rangert som den beste i Europa i august måned. På denne statistikken får flyplassen på Gardermoen notert en punktlighet på 76,5 prosent:

Det er nok til en 10. plass og best i Europa på en global statistikk som toppes av flyplassen i Bogatá, hovedstaden i Columbia i Sør-Amerika.

På Cirium sin statistikk er Kastrup på en 18. plass med 73,9 prosent. Mens Arlanda har falt utenfor den offisielle listen og er dermed ikke blant de 20 beste.