«Flere flykunder er både overrasket og skuffet»

Passasjerer som fikk mer enn 1 times forsinkelse, kunne velge lounge-tilgang eller kontanter. Nå er tilbudet endret. Her fra Schiphol-flyplassen i Amsterdam. Foto: Shutterstock

Mange forsikringskunder fikk en utvidelse av sin reiseforsikring, da enkelte selskap tilbød fri adgang til lounge eller kontanter, hvis flyet deres var mer enn én time forsinket.

Privatkundene fikk plutselig en uventet merverdi knyttet til forsikringen.

Dette var et nytt tilbud som flysmart24 omtalte da den ble lansert i juli i fjor, og som i første omgang gjaldt hos Gjensidige. Senere har også andre selskap kommet etter.

Etter hvert har ordningen, Smart Delay, blitt svekket. Det har fått flere kunder til å reagere med oppgitthet.

Overrasket og skuffet

Mange med adgang til lounge via status i flyselskapenes lojalitetsklubber, kunne i stedet velge å få en voucher på 40 euro som de kunne bruke på flyplassen.

Nå er den generelle adgangen til å kunne velge å kun ta imot 40 euro fjernet. Nå gjelder regelen om å kunne velge kontanter, kun på flyplasser uten lounge-adgang.

– Jeg har snakket med flere kunder som er både overrasket og skuffet. Dette er et mye dårligere tilbud for alle som har loungetilgang på annen måte i form av flybilletten eller medlemskap, skriver Per Ole Sivertsen til flysmart24.

Slik var tilbudet

Sivertsen var en av de mange som hilste det nye tilbudet, Smart Delay, velkommen.

Tilbudet var slik:

Er flyet til kunden mer enn 60 minutter forsinket, kan vedkommende velge mellom gratis opphold i flyplasslounge der det er mulig, eller 40 euro i kontanter.

– Den nye løsningen er bare tull for alle som har tilgang til lounge på annen måte, mener Sivertsen, som også reagerer på at kompensasjonen på forsikringen kommer for sent:

Bør endre regel igjen

– Det blir jo ofte til at man allerede sitter i loungen når kupongen fra Smart Delay kommer, på grunn av forsinkelsen, mener han.

Sivertsen mener forsikringsselskapene bør gå tilbake slik ordningen var før, at man kunne velge lounge-adgang eller kontanter.

Gjensidiges kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad, bekrefter endringen overfor flysmart24. Han sier at det ikke er Gjensidige som er ansvarlig for endringene:

Endret av leverandør

– Utgangspunktet er at leverandør av tjenesten har endret reglene, og vi forholder oss til de retningslinjene leverandøren lager. Det er ikke vi som regulerer tjenesten, vi har bare kjøpt den, sier Rysstad.

Han sier at også forsikringsselskapet har mottatt klager på endringen:

– Det er mange som benytter seg av dette tilbudet. Det har kommet noen klager, ja, men har ikke inntrykk av at det er veldig mange, sier Rysstad.