Europas lavpris-knutepunkt skal utvides kraftig

Stansted skal utvides, og gi bedre plass for passasjerene både ved avgang og ankomst. Her fra den nye avgangs-terminalen. Ill: Stansted Airport

Stansted Lufthavn nord for London har fremdeles status som Europas viktigste knutepunkt for lavpris-selskaper.

Denne posisjonen har lufthavnen fått takket være Europas klart største flyselskap, Ryanair, som har Stansted som sin hovedbase og er desidert største aktør på flyplassen.

Men nå vil Stansted gjerne vokse mer og tiltrekke seg enda flere ruter. Ikke bare fra Europa, men også interkontinentale forbindelser.

Bedre for de reisende

Derfor forteller flyplassen på sine nettsider nå om en større utvidelse av dagens terminalområder.  Den vil utvide den eksisterende terminalen med en tredjedel.

Stansted mener at dette vil gi bedre forhold for de reisende, og dessuten bidra til å sikre forbindelser til enda flere globale destinasjoner.

Hoveddelen av prosjektet vil dreie seg om å utvide flyplassens eksisterende terminal-område, både avgang og ankomst.

Flere butikker

Den mer romslige avgangshallen vil ha flere sitteplasser, et større utvalg av butikker, barer og restauranter.

Dessuten et utvidet areal for sikkerhetskontroll. Flere rader med utstyr som alle skal være av neste generasjons skannere. Det betyr blant annet et farvel til dagens væske-regler.

Utvidelsen vil også gi flere innsjekkingsskranker pluss økt bagasjekapasitet. Og hele utvidelsen skal, ifølge flyplassen selv, gjøre det mulig å betjene opptil 43 millioner passasjerer i året.