Krisen verre – 600 restauranter kan tvinges til å stenge

Mange tomme stoler på restaurantene på Mallorca. Nå må flere hundre stenge sine dører. Foto: Shutterstock

Krisen for deler av turistindustrien på den spanske ferieøya blir bare verre og verre. Nå fryktes det at over 600 restauranter må stenge på grunn av en totalt sviktende økonomi.

Situasjonen for utelivssektoren på Mallorca har opplevd en kraftig forverring dette året.

Årets sesong, som næringen selv regnet med skulle bli en jubel-sesong, har utviklet seg til en dyp økonomisk krise for mange aktører.

Tredobling

Nå regner organisasjonen for utelivsbransjen, CAEB Restaurants Association, med at minst 600 utesteder må stenge. Dette fordi fortjenesten har dunstet bort i år, skriver avisen Majorca Daily Bulletin.

Det vil i så fall innebære en tredobling av antall restauranter som må gi opp, i forhold til i fjor.

Årsaken er høyere priser og en kraftig svikt i omsetningen. Dette som en følge av at de besøkende turistene, som har kommet i rekordantall, ikke lenger har råd til å benytte utelivstilbudene i så stort omfang som før.

Har ikke råd lenger

Dette har, som flysmart24 har skrevet, sin forklaring i at feriene på Mallorca har blitt så dyre at turistene ikke har råd til å gå på restaurant hver dag.

De spiser sine måltider i hotellenes leiligheter, og nøyer seg med å gå ut kun i helgene. Dette har resultert i en svikt i omsetningen for utestedene, som gjør at det ikke er lønnsomt å drive lenger.

Restauranteierne sier at prisene på Mallorca har blitt høyere enn på fastlandet, fordi det er dyrere å drive næringsvirksomhet på en øy der alle varer må bli fraktet med båt.