Hamstrer frossenpizza for å få gratis flybilletter

Det er bonuspoeng-fest i SAS for mange av de som handler utvalgte dagligvarer hos Meny-kjeden. Det er store bonuser å hente. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Ivrige samlere av bonuspoeng hos SAS, har fått en ny mulighet til å skaffe seg titusenvis av bonuspoeng.

En av dagligvarekjedene i Norge har satt i gang en kampanje som mange Euro Bonus-medlemmer har kastet seg på.

Det har ført til hamstring av frossenpizza og andre dagligvarer som gir dem titusener av bonuspoeng som de igjen kan veksle inn i gratis flybilletter hos SAS.

Grandiosa-kampanje

For å få bonuspoeng på fly må SAS-medlemmene handle bestemte varer hos Meny-kjeden.

Blant annet har det den senere tid vært mulig å skaffe seg mange bonuspoeng ved å kjøpe Grandiosa frossenpizza. Det er det mange som har benyttet seg av:

– Det er nok mange som har mye pizza i fryseren nå, sier Tore Dyrseth til flysmart24.

Han er en av de ansvarlige bak den norske utgaven av flybonusnettstedet Insideflyer.no, og har god oversikt over aktiviteten for dem som samler bonuspoeng i SAS og andre selskap.

Ny klubb gir bonuspoeng

Kampanjen det dreier seg om i Meny-butikkene knytter seg til kjedens relativt nystartete lojalitetsklubb, Meny Mer.

Her blir det gitt opptil 50 prosent Trumf-bonus av varens pris på utvalgte varer. Dette er en uvanlig stor og raus bonus.

Kunden kan så bruke bonusen til å få rabatt på neste handel.

Men det er også mulig å veksle Trumf-bonusen inn i bonuspoeng hos SAS. Da blir bonusen godskrevet medlemmets Euro Bonus-konto hos SAS.

Gjøre et varp

Dyrseth forsikrer at det er mange Euro Bonus-medlemmer som har benyttet seg av denne kampanjen:

– Ja, det er mye trykk rundt dette nå. Trumf er en veldig viktig kilde til poeng, og mange av kampanjene gir jo veldig mange Trumf-poeng for pengene. Da blir det mange poeng med en lav kostnad per poeng. Så her er det virkelig muligheter til å gjøre et varp, sier Dyrseth.

På forumet til Insideflyer.no er det også stor aktivitet om kampanjen fra kjeden:

Mange ulike varesorter

Det har vært ulike varer som har gitt den store bonusen. De varierer fra uke til uke – blant annet pølser, taco-ingredienser, kjøttpålegg, asiatiske varer, hamburgere, ulike kylling-produkter og frossen-pizza.

På forumet i Insideflyer.no viser en frem en handlevogn med 24 Grandiosa og Big One frossenpizzaer for 2 000 kroner, som skal veksles inn i eurobonus-poeng hos SAS.

En annen av de som har kommentert bonus-tilbudet hos Meny, har skrevet av han handlet kjøttpålegg for over 1 000 kroner for å få bonuspoeng.

Denne uken er det bonustilbud på asiatiske produkter. En på forumet forteller at han handlet asiatiske produkter for 3 000 kroner, og fikk 50 prosent tilbake i form av Trumf-bonus.

Så mange poeng kan man få

For å gi et bilde av hvor mange poeng dette kan gi, kan flysmart24 opplyse at det å eksempelvis veksle inn 100 Trumf-kroner i SAS-poeng gir 1 350 bonuspoeng.

Vedkommende som kjøpte asiatiske produkter for 3 000 kroner kan dermed sitte igjen med noe over 20 000 bonuspoeng hos SAS.

I tillegg får vedkommende nye Trumf-poeng på den siste handelen.

Poengene er nok til to rundreiser i Norge med SAS, eller en Skandinavia-tur på økonomiklasse hos SAS. Vedkommende må imidlertid betale skatter og avgifter selv.