Da flyturen ble kansellert fordi en av pilotene meldte seg syk, fikk passasjeren medhold i at han hadde krav på erstatning.
Det var flyklagenemnda som vedtok dette.
Nå har Norwegian besluttet at selskapet ikke vil følge flyklagenemndas enstemmige vedtak.
Se langt etter penger
– Norwegian er uenige i den juridiske vurderingen, er beskjeden selskapet har gitt flyklagenemnda.
Den korte beskjeden er alt Norwegian vil si om avgjørelsen. flysmart24 har bedt selskapet utdype standpunktet, men det har Norwegian avstått fra å gjøre.
Dermed kan passasjeren, som fikk medhold i at han hadde krav på 250 euro i kompensasjon, se langt etter disse pengene.
Dette er en sum som tilsvarer tett på 3 000 norske kroner.
Satte frem krav
Saken det dreier seg om, ble omtalt av flysmart24 for noen uker siden.
En reisende hadde billett med Norwegian fra Bergen til Trondheim. Før avgang meldte en av pilotene seg uskikket til å fly, og avgangen ble kansellert.
Dette førte til en kraftig forsinkelse for passasjeren. Denne personen kom til Trondheim først dagen etter, og flyturen gikk via Oslo.
Vedkommende satte da frem krav om kompensasjon ifølge EUs regelverk, for å ha kommet frem mer enn tre timer forsinket. Dette er et krav flyklagenemnda ga ham medhold i.
Avviste kravet
Norwegian argumenterte med at det var snakk om sykdom blant mannskapet. Selskapet mente dette regnes som en ekstraordinær omstendighet som fritar selskapet for erstatning.
Selskapet påpekte at det å melde seg uskikket til å fly, er både en rettighet og en plikt for alle ansatte som arbeider om bord på et fly.
Dette var et argument flyklagenemnda, da den behandlet mannens klage, så helt bort fra.
Nemnda uenig
Den kunne nemlig vise til EU-reglenes bestemmelser, som klart sier at sykdom blant mannskapet ikke er noen ekstraordinær omstendighet.
I EU-bestemmelsene heter det at et flyselskap må ta høyde for at det kan oppstå sykdom hos mannskapet, når selskapet legger opp sine bemanningsplaner.
Selskapene skal ha stand by-personell som kan steppe inn når noen blir syke som en nødvendig del av beredskapen.
Siden flyklagenemndas vedtak ikke er juridisk bindende, kan Norwegian velge å se bort fra konklusjonen hvis selskapet er uenig – uten at det får følger for selskapet.