Flysjef: Korona-krisen betyr ikke slutten på billigbilletter

Behovet for å få penger i kassen igjen etter korona vil tvinge frem billige flybilletter, mener Qantas-sjefen. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Toppsjefen i et av verdens eldste flyselskap beroliger alle som frykter kraftig prishopp på flybilletter som følge av korona-krisen. Det vil bli massevis av gode tilbud, mener han.

Den som setter frem denne påstanden er sjefen for det nasjonale flyselskapet i Australia, Alan Joyce i flyselskapet Qantas. Han går i rette med de mange som mener at nye regler for fly med mange seter blokkert, færre flyselskap og svekket rutetilbud vil bety slutten på de mange billig-tilbudene på flybilletter som har kommet de 10-15 senere årene.

Ikke så forandret

Joyce har ingen tro på det. Tvert imot mener han situasjonen ikke vil bli så ulik som den vi kjente før korona-pandemien satte verdens flyflåte på bakken.

– Hvis denne isolasjonsperioden har lært oss noe, så er det hvor mye vi verdsetter å se mennesker og steder. Derfor vil luftfarten forbli så viktig,» skriver Joyce i et innlegg på LinkedIn.

Og Joyce tror ikke vi har sett slutten på billige flybilletter. Joyce mener det er viktig for flyselskapene å ikke sende prisen på flybilletter himmelsk, noe som etter hans mening bare avskrekke de reisende fra å fly etter at restriksjonene er opphevet.

Det vil fins mange lavprisbilletter, skriver Joyce.

– Flyselskaper vil være opptatt av å stimulere reisebehovet for å få folk i luftn og fly tilbake i jobb. De må sikre at den viktige kontantstrømmen gjenopptas. Pengene skal reparere skadene som er gjort av det ødeleggende og plutselige inntektsbortfallet, mener han og konkluderer slik: – Det er gode nyheter for forbrukerne fordi det betyr mange gode tilbud.