Stenger de billigste parkerings-plassene på Gardermoen

P4 er blant de billigste parkeringsplassene på Oslo Lufthavn. Nå er området stengt. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Avinor stenger flere av parkeringsplassene på Oslo Lufthavn på grunn av den reduserte flytrafikken. Det er de billigste parkeringsmulighetene som nå blir borte, og det blir ikke gitt noen rabatt på de gjenværende og dyrere plassene.

Dette går frem av en melding til de ansatte på Oslo Lufthavn onsdag. For de ansatte får endringene imidlertid ingen konsekvenser, i motsetning til før korona-krisen får de fortsatt parkere gratis på de aktuelle parkeringsplassene.

– Disse endringene er til fordel for både reisende og ansatte, mener kommersiell direktør i Avinor, Per-Rune Lunderby. I meldingen blir det gjort klart at de stengte områdene vil bli åpnet igjen når behovet for mer parkerings-areal melder seg.

Det er de områdene som ligger lengst unna flyplassen som nå blir stengt.

Lukkingen skjer fra og med fredag 1. mai, og gjelder områdene P3, P4 og P6. Dette er områder som brukes mye av fritidsreisende som gjerne står flere uker.

Til disse områdene går det også egne shuttle-busser, og disse vil opphøre å kjøre etter fredag. Avinor gjør imidlertid oppmerksom på at reisende som allerede har sine biler plassert på disse stedene og ankommer etter stengingen, vil bli skysset til sine biler kostnadsfritt.

Parkeringen heretter kan skje inne i parkeringshusene  P10 og P11, samt uteområdene på P1 og P2. Her er det gangavstand til terminalen, slik at shuttle-tilbud ikke er nødvendig.

Med denne lukkingen blir billigste parkering for en uke økt fra 795 kr til 901 kr for en uke. Endringen er midlertidig og at dagens nivå for busskjøring og parkering vil tilbakeføres så fort det er behov for dette.