SAS gjenåpner mange ruter – tror på reiselettelser

SAS smeller til og lanserer tilbud om 180 ruter i vår og sommer. De fleste har vært stengt under pandemien. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Troen på at korona-pandemien er i ferd med å bli bekjempet, har satt seg hos flyselskapene. SAS går nå ut med planen om å åpne 180 direkteruter fra Skandinavia til Europa i vårens og sommerens trafikkprogram.

Blant de rutene som åpnes er nyheten Oslo – Faro. I tillegg gjenåpnes selskapets eneste langrute fra Oslo, til New York. Det skjer etter planen fra mars måned. De fleste av de rutene som åpnes nå, har vært stengt lenge som følge av korona-krisen.

Selskapet presiserer imidlertid at dette optimistiske ruteslippet bygger på en vesentlig forutsetning :

Reiserådet forlenget

At reiserestriksjonene er lettet. Det er langt fra sikkert, selv om vaksineringen øker i omfang over hele Europa.

Senest i dag, tirsdag, forlenget Utenriksdepartementet sine reiseråd fra 1. mars til 15. april. Rådet er enkelt: Myndighetene advarer mot alle unødvendige reiser.

– Reiselysten er stor blant mange nordmenn, og vi har gode tilbud for dem som ønsker å reise i Norge, Skandinavia og Europa. En forutsetning er selvsagt at den reisende følger myndighetenes reiseråd og de ulike landenes restriksjoner. Et godt råd er å benytte seg av nye og utvidede ordninger for fleksible reiser, sier pressesjef John Eckhoff i SAS til flysmart24.

Hit skal det flys

SAS’ ruteåpning betyr at selskapet skal fly til de mest populære reisemålene fra Norge til Middelhavet – spanske byer som Alicante, Palma, Malaga, Barcelona og Las Palmas på Gran Canaria.

Direkteruter til Alicante åpnes også fra Bergen, Stavanger, Kristiansand og Trondheim.

Selskapet gjenopptar også ruten til greske Chania på Kreta, til tyrkiske Alanya, til franske Nice.

Størst etterspørsel

Dessuten til de storbyene som tradisjonelt har størst etterspørsel som London, Amsterdam, Paris, Athen, Berlin, Dublin, Lisboa, Praha og Roma.

I tillegg til å gjenåpne en rekke ruter, lanseres nyheter som Oslo- Faro, København-Larnaca og Stockholm-Barcelona. 

SAS har introdusert mer fleksible ombookingsalternativer som gjør at reisende kan kansellere internasjonale reiser opptil 72 timer.

For innenriksreiser i Norge, Sverige eller Danmark tilbyr SAS ombooking uten avgift frem til en time før avgang for SAS Go Flex-billett.