Ferieturen ble en ukes karantene på Syden-hotellet

Gran Amadores er et hotell som ligger på sørvest-spissen av Gran Canaria. Foto: TUI

De to nordmennene hadde sett frem til nesten en måneds ferie i sol og varme på Gran Canaria. I stedet ble turen kraftig forkortet, og endte i en ukes karantene-opphold på feriehotellet.

De hadde maks uflaks, de to passasjerene som reiste med TUI fra Tromsø og skulle på et lengre opphold på Hotel Gran Amadores på den populære ferieøya.

Det var midt i korona-kaoset som hadde truffet Norge, men ennå hadde ikke Utenriksdepartementet lagt ut noe reiseråd som advarte mot alle utenlandsreiser.

Mistet med ett minutt

Det skulle vise seg at flyet fra Tromsø akkurat gikk da meldingen fra UD kom. Det var et reiseråd som stanset all Syden-trafikk og alle andre utenlandsreiser.

Avgangen med Norwegian-flyet som opererte på vegne av TUI var forsinket, og gikk klokken 09.25 om formiddagen.

Ett minutt tidligere, klokken 09.24, gikk pressemeldingen om nye reiseråd ut.

Det var akkurat for sent for TUI som i ettertid mener at selskapet ikke kunne ha håndtert saken på annen måte.

Rett i karantene

Etter seks-sju timers flytur landet Norwegian på flyplassen i Las Palmas.

Men i stedet for strandhygge, bading i sjøen og restaurantbesøk på det normalt livlige området på sørvestsiden av øya, fikk de beskjed om at de måtte gå rett i karantene da de ankom resepsjonen.

De måtte forholde seg til strenge vilkår mens de bodde på Gran Amdores:

De fikk ikke lov til å forlate hotellet, og fikk kun gå ut av hotell-bygningen for å kjøpe mat og medisiner.

Slik gikk Syden-uken, og gjestene ble hentet hjem av TUI etter en uke på det som ble karantene-hotell for de to.

Får mer tilbake

Turen kostet de to 45 500 kroner, og TUI refunderte 34 100 som selskapet mente var i tråd med deres reisevilkår tatt i betraktning at covid-19 situasjonen var helt utenfor selskapets kontroll. TUI ber de to ta opp det totale kravet med sitt forsikringsselskap.

Dette var de to Tromsø-gjestene ikke fornøyd med og krevde reisens pris dekket pluss merutgiftene til ekstra hotellnetter og medisiner – i alt 52 700 kroner.

Dette sa TUI nei til og nå har Transportklagenemnda for pakkereiser behandlet saken. Den har økt prisavslaget til 40 000 kroner etter skjønn, selv om nemnda er enig med TUI at gjestene ikke hadde krav på erstatning.

Ikke mye Syden-hygge

Summen de fikk er knappe 6 000 kroner mer enn TUI var villig til å gi, og nemnda begrunnet det med at ferieturen ble sterkt forringet.

Dette fordi turen ikke ble mye Syden-hygge men endte i en ukes karantene der de måtte forholde seg til strenge restriksjoner.

Hotellet, Gran Amadores, er et tre-stjerners feriehotell som av TUI blir omtalt som at det «har en fin beliggenhet i gåavstand til Amadores-stranden, som er en av Gran Canarias beste strender.»