Setter i gang to direkte-ruter til USA fra Gardermoen

SAS tar sikte på å gjenåpne de to langrutene til USA fra Oslo Lufthavn. Foto: Knut-Erik Mikalsen

SAS er i full gang med å gjenåpne mange av flyrutene som har vært stengt som følge av korona-krisen. For de som vil tilbake til USA når muligheten åpner seg, er det gode nyheter i vente.

SAS gjenåpner sine to direkteruter til Nord-Amerika fra Oslo Lufthavn. Det gjelder de to non stop rutene til Newark utenfor New York, og ruten til Miami.

Siden Norwegian har kastet kortene og stanset alle sine langruter, blir SAS nå eneste aktør på direkte interkontinentale ruter fra Gardermoen til Nord-Amerika.

På visse betingelser

Pressesjef i SAS, John Eckhoff, bekrefter overfor flysmart24 at selskapet skal gjenåpne de to rutene. Han håper at det skal kunne skje slik selskapet nå har lagt opp til i sin forestående ruteoppbyggings-fase:

Ruten til Newark skal flys daglig fra og med søndag 28. mars. Den får samme avgangstider som før. Flyet forlater Gardermoen klokken 11.10 og lander på Newark-flyplassen klokken 13.15 lokal tid.

Eckhoff tar imidlertid et forbehold om disse rutene:

Løpende vurdering

– Vi tar sikte på å starte New York-ruten i løpet av våren. Vi er naturligvis avhengige av at innreiserestriksjonene både i USA og Norge letter og at etterspørselen etter flybilletter øker. 28. mars er derfor en tentativ startdato, sier han.

Han sier at markedsgrunnlaget for Oslo – New York-ruten er avhengig av både fraktpotensialet og passasjervolumet.

– Vi vurderer løpende når forutsetningene er optimale nok for å starte opp igjen ruten, sier Eckhoff.

Flyr slik fra Oslo

Det samme forbeholdet gjelder for ruten til Miami. I likhet med New York-ruten ligger den inne i SAS’ rutetilbud slik selskapet håper å kunne fly ruten. Første avgang fra Oslo er satt opp til 31. oktober.

Som tidligere satser SAS på at Miami-ruten skal flys både fra Oslo, Stockholm og København gjennom uken. Flyet vil snu mot ulike flyplasser i Skandinavia når det returnerer fra Florida.

Oslo-avgangene til USA vil være på mandager og lørdager. Det returnerer fra Miami på søndager og fredager. Når det snur i Oslo flyr det direkte tilbake til Miami igjen.

Kommer sist i gang

– Florida vil med tiden bli et veldig populært reisemål igjen. Vi ser fram til å fly Oslo – Miami igjen og dermed tilfredsstille den økende etterspørselen i flere kundesegmenter. Det er riktig at ruten er planlagt å starte fra sent i høst, sier Eckhoff.

I luftfartskretser er det antatt at de oversjøiske rutene vil være de siste som kommer i gang etter pandemien, på grunn av folks generelle avventende holdning til å reise og spesielt reiser over kontinentene.

USA-flyene har, i tillegg til passasjertrafikk, imidlertid et solid innslag av frakt. For Norges del er det sjømat som lastes inn i flyenes buk, og som med dagens gode fraktpriser er god butikk for flyselskapene.

Som tidligere meldt i flysmart24 har SAS foran våren og sommeren lansert gjenåpning av ikke mindre enn 180 ruter til Europa, og noen oversjøiske.