Den ultimate fly-luksusen vil ikke forsvinne

På Emirates har Airbus A380-flyene bl.a. eget barområde. Mulighetene for en luksus-opplevelse er stor, for den som har råd. Foto: Emirates

Korona-krisen i luftfarten har fått flere flyselskap til å kvitte seg med eller legge planer for å fase ut verdens største passasjerfly fra flåten. Med ett unntak: Emirates skal beholde sine Airbus A380.

Selskapet skal fortsette å bruke sine mega-jumboer i alle fall frem til midten av neste tiår, forsikret konsernsjef Tim Clark på et digitalt luftfartsmøte denne uken.

Det betyr at de som ennå ikke har fått testet dette kjempeflyet og har fryktet at sjansen er ute på grunn av korona-krisen, nå kan senke skuldrene.

Ultra-lukus

Det vil bli rikelig anledning å reise med en av selskapet 118 super-jumboer i mange år fremover, etter korona-krisen.

Det inkluderer også at den ultimate flyluksusen, som disse kjempeflyene har kunnet by på, vil bli mulig å oppleve. For den som har råd.

Flyene, som i Emirates versjoner har mellom 489 og 615 seter, har under normale omstendigheter kun én rute i Skandinavia.

Den går mellom hovedknutepunktet Dubai og København.

Bare en mellomlanding unna

Clarks forsikring om et fortsatt liv for super-jumboen betyr at nordmenn, som ønsker å fly verdens eneste fly med doble dekk i hele flyets lengde, vil kunne gjøre det etter bare en mellomlanding, i Dubai eller Kastrup.

Emirates-sjefen i Norge, Terje Grue, forteller til flysmart24 at nordmenn bruker selskapet på sine reiser til Asia, Australia og New Zealand, først og fremst.

Til Norge operer selskapet en rute med Boeing 777-300ER.