Alkoholstopp og portforbud på den franske riviera

Smitteutviklingen fører til lockdown også på den franske riveria, her fra Nice. Foto: Knut-Erik Mikalsen

Franske myndigheter har fra i dag innført harde restriksjoner for feriestedene langs den franske riviera for å få bukt med en kraftig smitte-oppblomstring.

Dette er tiltak som ligner mye på det som andre land langs kysten av Middelhavet allerede har måttet iverksette, og som flysmart24 har fortalt om tidligere.

De franske tiltakene gjelder i området fra Menton i øst og til Théoule-sur-mer vest for Cannes. Det betyr at de omfatter Nice, Cannes og Antibes, men ikke Monaco.

Portforbud

Det er innført portforbud som skal gjelde de to neste helgene, fra klokken 18 på fredag til 06 mandag morgen.

Butikker og kjøpesentre på mer enn 5 000 kvm må holde stengt og får kun anledning til å selge på nettet. Det blir i tillegg forbudt å konsumere alkohol på offentlig sted, melder avisen Politico.

Det er påbudt å bruke ansiktsmaske over alt, og det er innført strengere kontroll med de som kommer inn i regionen, også med fly. Alle som ankommer fra utlandet skal vise negativ korona-test, som ikke er eldre enn 72 timer.

Smitte-oppblomstring

Dette området av Frankrike har opplevd et skyhøyt smitteomfang i forhold til resten av landet. Dette har lagt press på de lokale sykehus, og tiltakene kommer fordi lokale myndigheter sier de ikke har kontroll over situasjonen.

Mens Frankrike nå ligger på 197 smittede per 100 000 innbyggere, ligger rivieraen på 557 smittede. I Nice er det enda verre, der er antall smittede oppe i 700.

Det er uansett smått med reisemuligheter til Nice, for de som likevel vil dra og som tar karantene ved hjemkomst. Flymulighetene går enten via Tyskland eller Danmark.

Gjenopptar ruter

Som et resultat av smittesituasjonen og redusert etterspørsel har SAS innstilt sin direkterute til Nice. Den tar selskapet sikte på å åpne igjen fra fredag 16. april.

Denne datoen er ikke tilfeldig. Da det norske reiserådet ble endret for kort tid tilbake, ble det utvidet til 15. april. Det innebærer at norske myndigheter fra denne datoen, hvis den ikke blir ytterligere forlenget, ikke lenger advarer mot alle reiser til utlandet.

Norwegian har også satset på å være rekonstruert innen flyselskapene for alvor går i gang med sin sommersesong. Selskapet har satt opp flyvinger til Nice fra 28. mars.