Ferieparadis letter på innreise-krav for turister

De flotte strendene og varme klimaet trekker mange til Thailand. Dette bildet er fra Krabi. Foto: Ving

Et av de viktige vintermarkedene for norske turoperatører kan komme til å lette på sine strenge innreiseregler om kort tid. Thailand har vært mer eller mindre stengt for turisme siden mars i fjor.

Etter å ha kjørt en knallhard linje i nesten et år, ser det nå ut til at det skal bli enklere å reise inn i landet.

Landets statsminister Prayut Chan-o-cha sier til avisen Bangkok Post at regelen om to ukers karantene ved innreise nå vil bli vurdert opphevet.

Kan bli opphevet

Som en følge av dette har de fleste flyrutene til landet vært innstilt. Dette inkluderer det hardt pressede nasjonale flyselskap, Thai Airways, som også har stanset sin direkterute mellom Oslo Lufthavn og Bangkok.

Også transitt-reiser gjennom Thailand har vært umulig i denne tiden.

Den bebudede åpningen blir i så fall med klare begrensninger:

Bare for de som kan fremvise dokumentasjon på at de har gjennomgått fullt vaksinasjonsprogram mot covid-19. Dette, skriver avisen, signaliserer et skifte i Thailands holdning når det gjelder å slippe inn utlendinger.

Alltid stor destinsjon

Bortsett fra at mange nordmenn bor mer eller mindre fast i Thailand, er landet først og fremst en populær feriedestinasjon vinterstid for mange nordboere.

Landets hovedstad har vært et populært reisemål for mange. Kommersiell direktør i Finn Reise, Terje Berge, sier til flysmart24 at nyheten om innreiselettelser er svært positivt for folks reisemuligheter nå som verden håper at vaksineringen kan bety slutten på korona-pandemien:

– Bangkok har vært på topp 3 på fly-listen til Finn Reise i 15 år og Thailand har ett bra produkt og spesielt på vinteren vil mange reise dit, sier Berge.

Vil kunne spore folk

Det Thailand også er opptatt av, er å kunne spore utlendinger som kommer inn i landet. Dette for å kunne reagere kjapt hvis det kommer et utbrudd. Det har vært snakk om å utstyre besøkende med et digitalt armbånd der deres posisjon kan spores.

De strenge karantene-reglene har holdt de fleste turistene borte fra landet.

Derfor har turistindustrien etterlyst lettelser for besøkende fra land som har kommet langt i sine vaksinasjonsprogrammer. Avisen nevner land som Storbritannia, Kina og Singapore.

Mange alternativer

Med et solsikkert klima, flotte strender og et for nordmenn lavt prisnivå har feriemål som Phuket, Krabi, Hua Hin og Khao Lak blitt steder mange har reist tilbake til, år etter år.

Dette har også skapt et grunnlag for norske pakkereiser til både fastlandet og de populære ferieøyene.

For de som setter pris på storbyferier har Bangkok vært et godt alternativ, selv om mange har blitt overveldet av travelheten i denne byen. For mange har også Bangkok vært utgangspunkt for en kombinert storby- og strandferie siden feriesteder som Pattaya og Hua Hin ikke ligger så langt unna.