Nye reiseregler gir flere direkte ferieruter fra Norge

SAS girer opp foran sommeren, og gjenåpner direkteruter fra Norge til utlandet. Foto: Knut-Erik Mikalsen

SAS girer opp sin sommersatsing fra norske flyplasser etter at det fra 5. juli ikke frarådes mot å reise på såkalte unødvendige reiser til land i Europa.

Mens SAS i Danmark og Sverige presenterte en omfattende økning av sine sommer-ruter tidligere denne uken, har SAS i Norge valgt å vente til fredag da regjeringen kom med en oppdatering av nye reisebestemmelser, og spesielt innreiseregler i Norge ved hjemkomst.

Nå heves grensen for karantenefri innreise fra 25 smittede per 100 000 innbyggere til 50 smittede.

Åpner titalls nye ruter

– Dagens melding fra regjeringen er gledelig. Det er mange som ønsker å oppleve verden igjen og nå blir det rift om billettene. Ønsker du å reise, kan du trygt bestille fleksible billetter allerede nå. Da er det enkelt å endre dersom det skulle oppstå justeringer i reiseplanene, sier konserndirektør i SAS, Kjetil Håbjørg. 

Derfor melder SAS nå at selskapet gjenåpner nå flere titalls direkteruter til utlandet i juli.

De ferske endringene gjør at SAS mener det vil føre til økt etterspørsel etter flyreiser, og skriver at det i sommerens trafikkprogram blir det mulig å reise direkte fra Norge til bl.a. Nice, Athen og Reykjavik, i tillegg til norske favoritter som Alicante, Malaga og Chania på Kreta.

Dropper Tyrkia

Derimot har SAS fjernet avgangen til Gazipasa-flyplassen utenfor Alanya i Tyrkia.

– Så lenge UD fraråder fra reiser til andre land enn EØS, Storbritannia og Sveits, samt at det fortsatt er hotellkarantene som gjelder for de som kommer fra Tyrkia, avventer vi med å starte opp igjen flyvninger fra Norge til Alanya, sier pressesjef John Eckhoff i SAS til flysmart24.

Her er sommerrutene

Rutesatsingen fra Oslo blir klart størst. De rutene som blir fløyet er disse:

Blant de typiske ferierutene er det snakk om Alicante, Athen, Chania, Las Palmas, Malaga, Nice, Olbia på Sardinia, Palma på Mallorca, Pula og Split i Kroatia samt Faro på Algarvekysten i Porugal.

Ruter til byer i Europa: Amsterdam, Brussel, Dublin, Düsseldorf, Edinburgh, Kiev, København, Stockholm, London, Manchester, Milano, Palanga, Paris, Reykjavik, Roma samt Zürich.

I tillegg en oversjøisk rute mellom Oslo og Newark-flyplassen utenfor New York.

Fra andre byer i Norge

Hovedsatsingen skjer fra Gardermoen, slik som tilfellet også var da Norwegian for kort tid siden la frem oversikten over sin sommersatsing i år.

Fra SAS gjelder dog en del ruter til utlandet også fra byer utenfor Oslo.

Fra Bergen skal følgende ruter flys til utlandet:  Alicante, København og Stockholm.

Fra Stavanger er dette SAS-programmet: Aberdeen, Alicante og København.

Fra Trondheim gjelder denne oversikten: Alicante og København.

Fra Tromsø flys til Longyearbyen på Svalbard, som er en innenriksrute.