Økt reiselyst – SAS skal fly 50 norske ruter i vinter

Flere reiser med fly etter korona-krisen. Det gjør at SAS girer opp sitt ruteprogram. Foto: Knut-Erik Mikalsen

SAS girer opp sitt ruteprogram for vinteren. Dette som følge av økt reiseaktivitet i Norge og ellers i Skandinavia. Ruter innen Norge og til utlandet får flere avganger, mens en korona-stanset utenlandsrute blir gjenopptatt.

Selskapet operer foran vinterprogrammet med drøye 150 ruter til 90 destinasjoner. I Norge skal det opereres 50 ruter.

– Vi ser at etterspørselen er i ferd med å ta seg opp, og spesielt innenriks i Norge. Dette er svært gledelig og gjør vi at vi øker antall frekvenser på de viktigste rutene til og fra Nord-Norge og innen Sør-Norge, sier pressesjef Freja Annamatz i SAS til flysmart24.

Mange nye

SAS øker derfor antallet flyvninger til Bergen, Stavanger, Bardufoss og Haugesund samt på Vestlandet.

SAS gjenopptar også direkteflyvninger mellom Trondheim og Tromsø samt mellom Oslo og Manchester, skriver selskapet.

Selskapet øker dessuten til en annen populær Europa-destinasjon, London.

Her har vi den senere tid sett, og som flysmart24 allerede har meldt, at også konkurrentene reagerer med flere avganger. Blant annet øker Ryanair til to daglige avganger til Stansted fra vinterprogrammets start i slutten av denne måneden.

Flere Europa-avganger

I tillegg til økt aktivitet i Norge, satser også SAS mer i bl.a. Skandinavia.

SAS øker antallet flyvninger mellom de skandinaviske hovedstedene og til andre viktige destinasjoner i nettverket, for å forbedre tilgjengeligheten ytterligere nå som reisingen tar seg opp, melder selskapet.

– Selv om forretningstrafikken ennå ligger en del bak det vi hadde i 2019, er den på vei opp. Dette er også svært gledelig. sier Annamatz.

Også til feriestedene

For å møte den voksende etterspørselen etter jobb- og fritidsreiser øker SAS også antallet flyvninger til andre europeiske storbyer.

Det gjelder Brüssel, Dublin, Frankfurt, Hamburg, Helsingfors, München, Oslo og Paris.

SAS har imidlertid også beholdt et flyprogram til landene rundt Middelhavet, og til Gran Canaria.

Fra Oslo flyr selskapet til populære vinterreisemål for nordmenn som Alicante, Malaga, Barcelona og Las Palmas, og har også satt opp et redusert program til Nice. I tillegg flys en rute til Faro i Portugal.

Tettere på avgang

– Denne delen vokser helt klart, selv om vi også ser at kundene bestiller tettere på avreise enn før, sier Annamatz til flysmart24.

SAS er inne i en omstilling. De senere års utvikling har vist at det er på ferie- og fritidsmarkedet at den største etterspørselen vil komme.

Dette har blitt forsterket av korona-pandemien og bruk av digital kommunikasjon. Dette har gjort mange jobbreiser helt overflødige.

Åpner New York-lounge

SAS skal fly to USA-ruter fra Oslo denne vinteren, til New York og til Miami.

USA har tidligere varslet at fullvaksinerte Europa-reisende skal slippe inn fra 8. november, uten at detaljene om dette er kjent ennå.

SAS åpner imidlertid sin Newark-lounge, og det skjer fra 1. november.

Selskapet opplyser at mattilbudet vil bli basert på forhåndspakket mat, og selvbetjening. Det vil bli servert både alkoholfri og alkoholholdige drikker.