Wizz Air i trøbbel igjen – vil satse i nytt marked

Wizz Air har havnet i bråk igjen, nå har det søkt om trafikkrettigheter i USA. Foto: Wizz Air

Da det ungarske lavprisselskapet Wizz Air etablerte seg med base og innenrikstrafikk i Norge i 2020, vakte det enorme protester. Nå er selskapet i hardt vær igjen, når vil det etablere trafikk mellom Europa og USA.

Derfor har amerikanske piloter igjen gått på barrikadene mot denne nye konkurransen. Akkurat slik de gjorde da Norwegian i sin tid søkte om trafikkrettigheter mellom Europa og USA.

Det er pilotforeningen Air Line Pilots Association, International (ALPA) som har rykket ut, slik de gjorde mot nordmennene.

Hard kritikk

Argumentasjonen mot Wizz Air er den samme: De ber det amerikanske Transportdepartementet DOT avvise søknaden om å få de trafikkrettighetene som Wizz Air har søkt om, skriver flynettstedet Flight Global.

ALPA mener at ledelsen i Wizz Air motarbeider fagforeninger.

Nå ber ALPA amerikanske myndigheter ta kontakt med sine europeiske kolleger før en eventuell godkjennelse blir gitt.

Nå har Wizz Air ikke søkt om ruter for passasjertrafikk, i utgangspunktet gjelder det charter- og fraktflyvning.

Bygger seg opp

Selskapet har imidlertid bygd seg kraftig opp over hele Europa, med en stor satsing i London som det foreløpig siste trekket.

Der har ungarerne også overtatt sots fra Norwegian på London Gatwick, og legger opp til en stor satsing.

Det er en flyplass som vil være et svært velegnet utgangspunkt dersom Wizz Air har etter hvert vil utvide og gjennomføre planer om å fly mer enn bare charter og frakt til USA.