Nekter rike russere å handle i luksusbutikkene

Velstående russere strømmer til bl.a. Dubai for å handle sine luksusartikler på grunn av sanksjonene i Europa. Det blir en skuffelse for mange. Foto: Shutterstock

Et av de få smutthullene som russere kan bruke for å komme seg ut av landet etter flyforbudet, er å fly til Dubai. Den muligheten er det mange rike russere som nå benytter seg av.

Flyene fra Emirates og FlyDubai har flere daglige avganger til Moskva og St. Petersburg, siden Dubai ikke deltar i de nesten globale flysanksjonene som følge av krigen i Ukraina.

Luksusvarer

For å få tilgang til luksusvarer, har velstående og innflytelsesrike russere satt kursen for De forente arabiske emirater for å skaffe seg varer fra de dyre og eksklusive butikkene der.

Nå har det imidlertid oppstått et problem for de besøkende, og som har gjort ikke få av dem rasende.

Motehus som bl.a. Chanel nekter russerne å handle i butikkene, og henviser til at de er forpliktet til dette på grunn av EUs sanksjoner, skriver den britiske avisen Daily Mirror.

Rasende

Sanksjonene gjør det forbudt for dem å selge varer som havner i Russland.

– De siste sanksjonene i EU og Sveits forbyr salg, direkte eller indirekte, av luksusartikler til enhver fysisk, juridisk person eller enhet i Russland eller for bruk i Russland, sier selskapet i en uttalelse.

Flere kvinner gir ifølge avisen uttrykk for sin sterke misnøye over praksisen på sosiale medier. Der kommer det også frem at det samme skjer i byer i Europa når russerne tropper opp for å handle.

Million-kunde

Influencer Yana Rudkoskaya, 47 år, skriver at hun har brukt 10 millioner euro på Chanel-produkter de senere årene men at de nå blir ydmyket av butikkene i Dubai.

Felles for dem er at de ikke klandrer Putin for å ha blitt fratatt favorittmerket sitt.

Andre sier de skal boikotte Chanel.

Den enste måten de russiske kundene kan få handle i noen av luksusbutikkene på, er å skrive under på at de ikke skal bruke det de kjøper i hjemlandet.