SAS fjerner krav om munnbind på flyene til USA

SAS-flyene fra Oslo til Newark og Miami letter heretter uten krav om at de reisende må bruke munnbind. Foto: SAS

Fra i natt fjernet USAs myndigheter krav om bruk av munnbind på fly i USA. Påbudet blir opphevet også på de fleste utenriksrutene.

Nå får dette følger også for fly fra Norge til Nord-Amerika.

– Obligatorisk bruk av munnbind opphører fra og med i dag på våre flyvninger til og fra USA, sier pressesjef John Eckhoff i SAS til flysmart24 tirsdag.

Endring for SAS

Munnbind-endringen kom overraskende i USA, etter at en føderal dommer i Florida natt til tirsdag satte til side munnbindpåbudet fra helsemyndighetene.

Det førte til at alle de store flyselskapene i USA – Southwest Airlines, Delta Air Lines, JetBlue Airways, American Airlines og United Airlines – bestemte seg for å oppheve kravet umiddelbart.

Det er denne avgjørelsen som nå også får umiddelbar konsekvens for SAS.

Uten munnbind-krav

Det vil for Norges del si at flyene fra Oslo til henholdsvis Newark utenfor New York og til Miami fra i dag av skal flys uten at passasjerene må ha på munnbind. I tillegg vil alle rutene fra København og Stockholm også blir omfattet av samme beslutning.

Pålegget har omfattet hele turen, bortsett fra når de reisende spiser og drikker.

Derimot vil SAS fortsatt praktisere munnbind-påbud på rutene østover, der kravet på reisemålet er at munnbind må brukes:

Asia og et land i Europa

– Inntil videre opprettholder SAS obligatorisk munnbind om bord i flyvninger til destinasjoner som krever det, for vår del Italia og Asia, sier Eckhoff.

At kravet om munnbind frafalles for Nord-Amerika, betyr at stort sett hele rutenettet til SAS nå flys uten at reisende er omfattet av dette kravet.

Det er flere uker siden SAS, Norwegian, Flyr og Widerøe bestemte seg for å fjerne kravet om bruk av munnbind på ruter utenfor Skandinavia. Det skjedde fra mandag 4. april.